Hvitvin

Eric Texier Châteauneuf du Pape Blanc

Svært flott frisk og delikat vin med duft av sitrus, hvite blomster appelsinskall og frisk aprikoser. Tydelig mineralsk vin med flott struktur og pen kremet munnfølelse. Drikk til kraftige fiskeretter, fugl lyst kjøtt, faste kumelks oster og spekemat. Vil utvikle seg positivt i inntil 7 år etter årgang.

France

Vinmonopolet 599,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fyldig, fruktig og mineralsk, lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Bourboulenc 50% , Clairette 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.48 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr2782407
  • Vinmonopolnr431701
  • LuktLys klar gul.
  • SmakFyldig, fruktig og mineralsk, lang.
  • FargeSitrusskall, blomster og mineraler.
  • ProdusentEric Texier
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Rhône
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eric Texier

Om produsenten

Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.

Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.

I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.

Karakteristikk

Svært flott frisk og delikat vin med duft av sitrus, hvite blomster appelsinskall og frisk aprikoser. Tydelig mineralsk vin med flott struktur og pen kremet munnfølelse. Drikk til kraftige fiskeretter, fugl lyst kjøtt, faste kumelks oster og spekemat. Vil utvikle seg positivt i inntil 7 år etter årgang.

Jordmonn

Vinmarkene ligger helt nordøst i Chateauneuf du Pape, i et område som heter Courthézon. Vinmarkene har en nordvendt eksponering og vinstokkene er gamle. Jorda besår av de klassiske store og noe mindre rullesteiner over et kalk og leirholdig underlag. På grunn av den nordlige eksponeringen på vinmarkene har denne vinen svalere fruktpreg og friskere preg enn det som er vanlig.

Produsjonsmetode

Håndplukket, hele klaser presset før spontangjæring i brukte fat, modning på lees i brukte fat i 12-14 md.

Druetyper

Bourboulenc 50% , Clairette 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.