Rødvin

Eric Texier Brézème Côtes du Rhône

Briljant blårød farge med intens duft av bringebær, fiol, bjørnebær, kirsebær, pepper og einer. Et saftig og kjølig anslag med fantastisk egenkarakter og fast utgang. Smak av kirsebær, bringebær, bjørnebær, pepper og urter med en kompleks og lang ettersmak. Server den temperert ved ca 16- 18 °C med retter av vilt som reinsdyr, hjort og rype, men prøv til lam, okse og annen smaksrik fugl. Dette er en vin som drikker fint allerede som ung, men bør luftes. Vinen vil fint tåle 8-10 år i en god kjeller.

France

Vinmonopolet 329,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig bærpreg, god struktur. Konsentrert.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Syrah 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4662110
  • Vinmonopolnr9303501
  • LuktMørk rød.
  • SmakSaftig bærpreg, god struktur. Konsentrert.
  • FargeSkogsbær, pepper og blomster.
  • ProdusentEric Texier
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Rhône
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eric Texier

Om produsenten

Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.

Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.

I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.

Karakteristikk

Briljant blårød farge med intens duft av bringebær, fiol, bjørnebær, kirsebær, pepper og einer. Et saftig og kjølig anslag med fantastisk egenkarakter og fast utgang. Smak av kirsebær, bringebær, bjørnebær, pepper og urter med en kompleks og lang ettersmak. Server den temperert ved ca 16- 18 °C med retter av vilt som reinsdyr, hjort og rype, men prøv til lam, okse og annen smaksrik fugl. Dette er en vin som drikker fint allerede som ung, men bør luftes. Vinen vil fint tåle 8-10 år i en god kjeller.

Jordmonn

Sørvendte vinmarker i Brezem med høy andel kalkstein, mergel og leire. Stokkenen er mellom 20 og 40 år.

Område

Brezeme ligger helt sør i Nord-Rhone på Rhône elvens østre bredd, ca 35 km syd for Hermitage og Crozes-Hermitage. På 1800-tallet var vinene herfra kjent for å være vel så gode som de store Hermitage-viner. Eric tok tak i denne lille og glemte appellasjonen hvor det så sent som i 1961 kun var igjen 1 ha dyrket vinmark. I dag er 22 hektar av appellasjonen beplantet og Texier er dens fremste produsent.

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra 20-40 år gamle stokker, ikke avstilket, spontangjæret i åpne betongkar med ca 7 dager maserasjon, modnet i betongtanker i 18 -24 mnd. tappet ufiltrert og uten klaring

Druetyper

Syrah 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.