Om produsenten
Maria Barrena er en driftig og særdeles dyktig jente. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza.
Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia - rett utenfor Barcelona.
Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet stramme, flotte og fokuserte viner.
Karakteristikk
Gyllen flott og delikat farge. Intens og dyp duft av mineraler, honning, ristede nøtter, hinta av papaya og fersken, urter. I munnen er den både lett og fyldig på en gang med ekstremt flotte modne tanniner etterfulgt av lag med frukt, nøtter, urter og mineraler. Nydelig vin til lyst kjøtt fjærkre, pannestekt eller grillet sjøkreps, paella, gryter eller spekemat.
Jordmonn
Fra en enkeltvinmark med Muscat i naturreservatet Parc del Foix i Castellet. Frittstående stokker plantet i 1947 på kalkholdig leire og ligger sørvestvendt 450 moh.
Produksjonsmetode
Høstet for hånd i esker à 10 kg. Spontangjæring i 700 liters leiregg. Mosten er i kontakt med skallet over 9 måneder, men her legger vinen seg på toppen av skallet. Slik polymiseres og integreres tanninene og mosten på toppen av egget blir klar. Ved å tappe fra toppen får man en klar gyllen eliksir av en vin, selvfølgelig uten filtrering. 2000 flasker produsert.
Druetyper
Muscat of Alexandria 100%