Hvitvin

Dornach Patrick Uccelli 12 Bianco

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitron, grønn melon, epler, salin avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Bianco 65% , Manzoni Bianco 25% , Chardonnay 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6012678
  • Vinmonopolnr14370401
  • LuktLys gyllengul, lett sløret.
  • SmakSitron, grønn melon, epler, salin avslutning.
  • FargeSitrus, grønn melon, hvite blomster og mineraler.
  • ProdusentTenuta Dornach
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt -
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Tenuta Dornach

Om produsenten

Tenuta Dornach er en liten historisk går beliggende i Salorno i den sørlige delen av Südtirol, i skyggene av fjellkjeden Dolomittene i Nord-Italia. I 2008 bestemte ekteparet Patrick og Karoline Uccelliå lage vin under egen label etter etter år med salg av druer til det lokale kooperativet og tok over familiebedriften. I tillegg til 7 hektar vinmarker, holder de dyr til eget hushold men også for å oppnå naturlig biologisk mangfold. Karoline har tilsyn med det biologiske mangfoldet på eiendommen der de lever etter prinsippenet at fruktbar og sunn jord er lik sunne planter og frukt.

Patrick er utdannet ønolog Karoline er utdannet biolog. Paret har derfor en helhetlig tilnærming til å lage vin og begynte å konvertere til økologiske produksjon i øyeblikket de overtok eiendommen. De har drevet biodynamisk siden 2009 og er nå fullstendig økologisk og Demeter-sertifisert. Vinmarkene er plantet 95-98% prosent til Vitis Vinifera, med typiske sørtyrolske druer som Pinot Bianco, Pinot Nero og Gewurztraminer, men de dyrker de også hybride PiWi-varianter som Solaris, Bronner, Regent, Cabernet Blanc og Souvignier Gris. Disse hybridkrysningene av Vinfera er naturlig motstandsdyktige mot sykdommer og sopp.

I kjelleren jobber Patrick veldig nøye. Han er ikke en fan av verken reduktive eller musete viner. Det sier seg selv at vinene gjæres spontant, og svovel brukes fornuftig, da det ville avbryte hans tro på levende organismer. En rekke ulike beholdere - ståltanker, tonneau, barrique og amphorae - brukes til gjæring, aldring og modning. Maksimalt 30-40 mg med sulfitt per liter brukes kun ved tapping.


Jordmonn

Ulike vinmarker på vulkansk jordsmsonn med innslag av kalk. Dyrket biodynamisk.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, avstilket, spontangjæring i både ståltank og store fat, modnet på lees i 6 md. tappet ufiltrert.

Druetyper

Pinot Bianco 65% , Manzoni Bianco 25% , Chardonnay 10%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.