Brennevin

Dom. Tariquet Xo Sammy

Flott naturlig briljant brunoransje farge. Behagelig nese av tørket sitrus, blomster, korint, krydder og toner av vanilje. XO Bas Armagnac er rund og konsentrert og forener fruktigheten med aromaene fra fatet. Avslutningen er bløt og svært lang med toner av fatkrydder, vanilje, fersk fiken og tørket frukt. En perfekt moden brandy.

France

Vinmonopolet 529,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Domaine Tariquet

Om produsenten

Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa. Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for. Tariquet er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvitviner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. At Tariquet er et "domaine" betyr at all vin og brennevin er laget av druer de dyrker selv, og at produksjon, tapping og modning skjer på eiendommen. Det store engasjementet for miljø og sosiale forhold gjenspeiles i sertifiseringer som HVE (Haut Valeur Environnementale = høy miljøverdi), CSR /RSE (samfunnsansvars) og OCACIA /ISO sertifisering (landbrukssektor).

Karakteristikk

Flott naturlig briljant brunoransje farge. Behagelig nese av tørket sitrus, blomster, korint, krydder og toner av vanilje. XO Bas Armagnac er rund og konsentrert og forener fruktigheten med aromaene fra fatet. Avslutningen er bløt og svært lang med toner av fatkrydder, vanilje, fersk fiken og tørket frukt. En perfekt moden brandy.

Jordmonn

I hovedsak kalkholdig leire med grus. Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene. Kun egne druer blir benyttet.

Område

Domaine Tariquet holder til i den Sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne. Vinmarkene dyrkes etter Lutte Raisonnée prinsippet. Det betyr at de i praksis jobber økologisk. Gress mellom vinrankene bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun økologisk kompost. Når de står i fare for å miste avlingen bruker de i nødsfall biologiske nedbrytbare sprøytemidler, utover dette sprøytes det ikke.

Produksjonsmetode

Tradisjonell destillasjon i vedfyrt Alambic destillasjonsapparat matet med ved dagen rundt for å sikre jevnt og stabilt kvalitet. Tappet i original styrke (53%) på 228 og 400 liters lettbrente eikefat fra Allier og Nievers skogene. Yngste komponent er 15 år. Uten bruk av eikeekstrakt, boisé eller E150.

Druetyper

Ugni Blanc 60% , Baco 40%

Opprinnelse

  • VaretypeBrennevin
  • EPDnr5623921
  • Vinmonopol12153601
  • LuktSval og litt utviklet aroma av tørket frukt og sitrusskall, tomatstilk, nøtt og litt trekrydder.
  • SmakFokusert, utviklet og nyansert preg av sitrus og aprikos, grønne urter, krydder, litt fat og nøtt.
  • FargeMiddels dyp brungul.
  • ProdusentDomaine Tariquet
  • Årgang-
  • Land, distrikt France , Armagnac
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • 8/12 Fylde
  • Om vinen
  • Fokusert, utviklet og nyansert preg av sitrus og aprikos, grønne urter, krydder, litt fat og nøtt.
  • Ugni Blanc 60% , Baco 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 40%
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 70cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.