Produsent
Domaine Tariquet
Om produsenten
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa.
Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og av bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for.
Vinhuset er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvite viner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. Domaine Tariquet har blant annet store vinmarksområder plantet med den sjeldne druen Folle Blanche, som gir et særpreget, aromatisk og mer fruktig druebrennevin.
Karakteristikk
Søt, fruktig og fyldig vin med delikate aromaer av fersken, aprikos, ananas, syltet ananas og annen tropisk frukt. Den søte stilen er godt balansert av livlig syre. Server den avkjølt til salte blåskimmeloster som roquefort og Saint Aigur. Meget anvendelig til desserter med karamellisert sukker som tarte tatin, crème brulée samt med lys sjokolade og fruktdesserter med tropiske frukter.
Jordmonn
I hovedsak kalkholdig leire med grus.Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.
Område
Domaine Tariquet holder til i den Sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne. Vinmarkene dyrkes etter Lutte Raisonnée prinsippet. Det betyr at de i praksis jobber økologisk. Gress mellom vinrankene bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun økologisk kompost. Når de står i fare for å miste avlingen bruker de i nødsfall biologiske nedbrytbare sprøytemidler, utover dette sprøytes det ikke.
Produksjonsmetode
Druene høstes sent med en av de mest moderne innhøstningsmaskiner og blir umiddelbart nedkjølt for å hindre oksidasjon. De presses forsiktig i en pneumatisk temperaturregulert presses før en Pied de Cuve (en liten spontangjæring av samme druemateriale) tilsettes tanken for å starte gjæringen. Vinen blir gjæret i nye fat på 225 liter og modner på det fine bunnfallet i 14 mnd.
Druetyper
Petit Manseng 100%