Produsent
Domaine Tariquet
Om produsenten
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa. Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for. Tariquet er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvitviner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. At Tariquet er et "domaine" betyr at all vin og brennevin er laget av druer de dyrker selv, og at produksjon, tapping og modning skjer på eiendommen. Det store engasjementet for miljø og sosiale forhold gjenspeiles i sertifiseringer som HVE (Haut Valeur Environnementale = høy miljøverdi), CSR /RSE (samfunnsansvars) og OCACIA /ISO sertifisering (landbrukssektor).
Karakteristikk
Flott Chardonnay med stor friskhet, hint av mineraler, delikat preg av gjæring og modning på fat, moden sitron, lime, og hvite blomster. I munnen er vinen frisk, middels fyldig med flott frukt, behagelig struktur og lang ettersmak. Prøv sammen med pannestekte retter av fisk -& skalldyr, grønnsaker og lyst kjøtt.
Jordmonn
Fra 20-30 år gamle stokker som vokser på kalkholdig leire med grus. Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.
Område
Domaine Tariquet holder til i den Sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne. Vinmarkene dyrkes etter Lutte Raisonnée prinsippet. Det betyr at de i praksis jobber økologisk. Gress mellom vinrankene bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun økologisk kompost. Når de står i fare for å miste avlingen bruker de i nødsfall biologiske nedbrytbare sprøytemidler, utover dette sprøytes det ikke.
Produksjonsmetode
Druene plukkes med en av de mest moderne innhøstningsmaskiner og blir umiddelbart nedkjølt for å hindre oksidasjon. De deretter presses forsiktig i en pneumatisk temperaturregulert presse. Spontangjæring i nye franske eikefat med påfølgende modning 8 mnd i 225 l franske barrique. Vinen gjennomgår ikke malolaktisk gjæring. Tappet med svært forsiktig filtrering.
Druetyper
Chardonnay 100%