Produsent
Domaine Tariquet
Om produsenten
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa. Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for. Tariquet er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvitviner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. At Tariquet er et "domaine" betyr at all vin og brennevin er laget av druer de dyrker selv, og at produksjon, tapping og modning skjer på eiendommen. Det store engasjementet for miljø og sosiale forhold gjenspeiles i sertifiseringer som HVE (Haut Valeur Environnementale = høy miljøverdi), CSR /RSE (samfunnsansvars) og OCACIA /ISO sertifisering (landbrukssektor).
Karakteristikk
Plant de Graisse 18 YO Bas Armagnac har en kompleks duft av sitrusskall, appelsin, aprikos, vanilje og krydder. Svært fyldig og ganske rikt anslag med flott fruktpreg, krydderier og integrert fatpreg. Viskøs og imponerende munnfølelse med svært lang ettersmak. På tross av naturlig høyt alkoholnivå er den elegant, litt feit og meget balansert. Fantastisk som avec.
Jordmonn
Laget på den lokale og sjeldne druen Plant de Graisse som ble replantet av Tariquet i 2001. I hovedsak kalkholdig leire med grus.Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.
Område
Domaine Tariquet holder til i den sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne, som er en av tre hovedbyer for produksjon av Bas Armagnac. Hele 57 % av all Armagnac produksjon foregår her. Tariquet innehar ca. 120 hektar med vinmark som er dedikert til Armagnac produksjon. Vinmarkene dyrkes etter lutte raisonné Her brukes kun naturlig kompost, samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Det brukes kun biologiske nedbrytbare sprøytemidler, noe de først tyr til når de står i fare for å miste avlingen. Utover dette sprøytes det ikke.
Produksjonsmetode
Tradisjonell destillasjon i vedfyrt Alambic destillasjonsapparat matet med ved dagen rundt for å sikre jevnt og stabilt kvalitet. Tappet i original styrke på 228 og 400 liters lettbrente eikefat fra Allier og Nievers skogene. Ingen tilsetninger. Tappet i original styrke på 228 og 400 liters lettbrente eikefat fra Allier og Nievers skogene. Lagret i 18 år før tapping som cask strength.