Karakteristikk
Fantastisk nese av modne mørke og røde bær, fiol, pepper, rå potet, kamfer. Svært saftig med frisk sødmefull frukt fra årgangen, likevel med en flott kjølighet og markant tanninstruktur. Elegant og generøs. Drikk i dag eller lagre opp mot 8 år. Prøv til klassiske viltretter, oksekjøtt - gjerne på grillen.
Jordmonn
Fra to terroir (Les Savaiaux og La Rage) - begge ligger i den sørlige delene ved La Roche de Glun rett nord for Valence.
Område
Crozes-Hermitage er den største AOC'en i Nord-Rhône med 1100 ha. Området har flere like forutsetninger som i Hermitage, men vinmarkene ligger ofte på flatere terreng og vinstilen er som regel lettere og fruktigere. Distriktet har tidvis ujevn kvalitet på sine viner. De beste produsentene derimot lager tette, fruktige og kraftige viner som nærmer seg Hermitage i kvalitet og tåler en lagringstid på 5-8 år og mer for de aller beste. De hvite vinene er ofte fruktige med blomster aromaer som unge, men blir mer mineralske med alder.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, spontangjæret med ca 3 uker skallkontakt, modnet i 50% i betong og 50 % i brukte 600 liters fat i ca 12 mnd før blending og tapping.