Rødvin

Conceito Bastardo

Lys rød. Delikat og lett aromatisk duft av varme urter, rød frukt mot kirsebær og blomster. Fyldig deilig frukt, relativt leskende og fruktig, delikat og lang ettersmak av kirsebær og aromatiske urter. Best servert lett kjølig. God til lam og lyst kjøtt, men 2020 årgangen takler også kraftigere retter.

Vinmonopolet 379,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig frisk og fyldig med rødbærsfruktighet. Lang og saftig avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Bastardo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.56 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6049381
  • Vinmonopolnr14475301
  • LuktLys burgunderrød.
  • SmakSaftig frisk og fyldig med rødbærsfruktighet. Lang og saftig avslutning.
  • FargeAromatisk duft av røde og mørke bær, ferske roser, urter, og mineraler.
  • ProdusentConceito Vinhos
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Portugal , Douro e Porto
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Conceito Vinhos

Om produsenten

Rita Ferreira Marques er den driftige damen bak Conceito Vinhos. Hun regnes som en av de nye unge stjerneskuddene i Portugal og har på kort tid fått en nest kultaktig status i inn og utland. Rita har på tross av sin unge alder tonnevis med erfaring fra blant annet Douro, Vinho Verde, Bordeaux, California, Sør Africa og New Zealand.

I dag lager hun vin fra familiens eiendommer rundt i Teja dalen i Douro, som er en av de kjøligste mikro klimanene der. Conceito, som ligger i den lille landsbyen Vila Nova Foz Coa, lager vin fra rundt 80 hektar fra 5 ulike eiendommer som alle ligger mellom 450-900 moh på hovedsaklig skifer og noe granitt. Stokkene er gamle og det praktiseres økologisk landbruk og naturlig tilnærming i kjelleren. Totalt finnes det over 30 forskjellige druetyper som brukes på de ulike markene (derfor opplyses det kun om de som er mest brukt).

Karakteristikk

Lys rød. Delikat og lett aromatisk duft av varme urter, rød frukt mot kirsebær og blomster. Fyldig deilig frukt, relativt leskende og fruktig, delikat og lang ettersmak av kirsebær og aromatiske urter. Best servert lett kjølig. God til lam og lyst kjøtt, men 2020 årgangen takler også kraftigere retter.

Jordmonn

Fra Quinta do Chão do Pereiro på 450 moh med skiferholdig jordsmonn. Bastardo var mye brukt til portvinsproduksjon, men som blant annet gjennom Rita har fått økt oppmerksomhet til produksjon av rødvin. Vinen fikk ikke DOC Douro appellasjon da den ble kategorisert som atypisk og har siden blitt klassifisert som Vinho Tinto. Druen Bastardo do Douro er den samme som Trousseau i Frankrike og Merenzao i Galicia.

Område

Douro-regionen var lenge mest kjent for produksjon av portvin, men er i dag et særdeles viktig sted for sted for produksjon av uforsterket rødvin og hvitvin under appellasjonen DOC Douro. Douro-dalen er delt inn i følgende tre sub-regioner: Baixo Corgo, Cima Corgo og Douro Superior. Det vestligste området, Baixo Corgo, har mildest klima og mest nedbør på grunn av Atlanterhavets innflytelse. Cima Corgo er Douros største sub-region med 20000 hektar vinmarker, sentrert rundt landsbyen Pinhão, hvor de fleste historisk mest kjente produsentene finnes. Douro Superior er den varmeste og tørreste av de tre sub-regionene, og strekker seg nesten hele veien opp til spanskegrensen. Den har 9000 hektar vinmarker og er i senere tid blitt et sted hvor mange av de beste vinene fra Douro lages. De vanligste rødvinsdruene i Douro er Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinto Cão. Vinene har vanligvis mye tanniner og farge. De viktigste grønne druene er Rabigato, Gouveio, Viosinho og Bical

Produsjonsmetode

Fra 40-50 år gamle vinstokker som håndhøstes, fot tråkkes i lagares før den spontangjæres ferdig i ståltanker. Modnet 6-8 mnd på fint bunnfall. Tappes uten filtrering. Bare 5000 flasker produsert.

Druetyper

Bastardo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.