Produsent
Louis Chenu Père et Filles
Om produsenten
Søsterne Juliette og Caroline Chenu driver familie-eiendommen med historie tilbake til 1914. De er nå femte generasjon etter at de tok over i 2005 og regnes de nå for å være en av de mer dynamiske og spennende produsentene i Savigny les Beaune. De driver økologisk og har en særdeles flott filosofi i kjelleren hvor de utelukkende bruker spontangjæring, gjerne i betongtanker, forsiktig ekstraksjon og modning i brukte fat med en liten andel nye og ingen filtrering for ikke å tildekke det tydelige jordsmonnspreget.
Chenu søstrenes transparente og delikate stil har ført til at eiendommen på 9,5 hektar vinmark har blitt en av de ledende i appellasjonen. Markene ligger i hovedsak i Savigny les Beaune med med en liten andel i Chorey. Vinmarkene er gjennomsnittlig mellom 25-30 år hvorav de eldste er over 65. I tillegg til Pinot Noir dyrkes flott Chardonnay, Aligote og en liten andel Pinot Blanc som historisk var en naturlig del av markene.
Karakteristikk
Briljant strågul farge. Intens duft av av sitron oghvite blomster, hint av fersken, pent integrert fat og tydelige mineraler. Frisk, fruktig og flott i munnen med tydelig mineralsk karakter. Flott kremet munnfølelse med god konsentrasjon og veldig flott lengde. Prøv til fisk og skalldyr, lyst kjøtt og spekemat.Drikk nå eller modne videre i fem til seks år.
Jordmonn
Druene kommer fra en min. 30 år gammel parsell kalt Les Bruchots. Parsellen ligger i retning Hautes Côtes de Beaune, litt høyere opp. Jordsmonnet er svært steinete med leire-kalkstein.
Område
Savigny-les-Beaune ligger plassert i en dal dannet av Rhoin-elven nær den nordlige enden av Cote de Beaune. og har nesten 350 hektar med vinmark, mesteparten plantet med Pinot Noir. Det er 22 Premier Cru-klima i appellasjonen. Jordsmonn er typisk kalksteinleire, men høyereliggende marker inkluderer jernstein, og de lavere markene småstein og sand i jorda. Pinot Noir fra Savigny-les-Beaune er kjent for å være full og rik med underliggende kraft, dyp i fargen og med toner av rød og svart frukt, fiolett og krydder. Bare 10 prosent erplantet er plantet med Chardonnay, og hvitvinene fra Savigny–les-Beaune er rene og rene, men med en smøraktig, floral tone på ganen, og litt sitrus og flint.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, direkte presset før alkoholisk og malolaktisk gjæring i brukte eikefat i 2 til 4 viner. Modnet på bunnfall i de samme fatene i 15 mnd.
Druetyper
Chardonnay 100%