Produsent
Ch. Carrosse Martillac
Om produsenten
I hjertet av Pessac-Léognan mellom naboer som Smith Haut-Lafitte, Rochmorin og Haut Bailly finner du Château Carrosse Martillac.
På eiendommen har det vært dyrket druer i årtier, likevel er det 2018 som er deres debut årgang. Etter mange år i blomsterindustrien vendte brødrene Ghislain og Julien Miailhe tilbake til familieeindomen tidlig på 2000 tallet for igjen å lage vin.
De har i dag ca 15 hektra med vinmarker med ca 40 år gamle stokker. Filosofien er bærekraftig uten bruk av kjemikalier, pløyng med hest og bruka av covercrops. Vinen og eiendommen er sertifisert HVE nivå 3 som er en særfransk og respektert sertifisering for bærkraftig landbruk. Ønologen er Serge Charritte som er særdeles kjent for å lage delikate klassiske viner med flott fruktintensitet.
Karakteristikk
Dyp tett transparent blårød. Flott og kompleks nese av solmodne solbær, bjørnebær, blå plomme, bakt paprika, nougat, blyant, urter og ekslusivt fatpreg. Fyldig og frisk, rik og delikat med svært behagelig munnfølelse. Meget flott frukttighet og konsentrasjon og silkemyke tanniner med svært lang ettersmak. Prøv gjerne til storfe, lam, vilt og kraftig fugl. Tåler mange år på langs.
Jordmonn
Chateau Carosse Martillac har vinmarker plantet på det høyeste punktet i Martillac og her er jordsmonnet preget av dyp grus fra elveasetninger, blandet med grusholdig leire og kalkholdig leire. Stokkenne er mellom 30 -40 år. Til toppvinen selekteres de aller beste druene og mesteparten av de eldste stokkene.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, alkoholgjæring i store vertikale fat, modnet 18 md. på fat.
Druetyper
Cabernet Sauvignon 32%
, Merlot 63%
, Petit Verdot 5%