Om produsenten
Azienda Agricola Cascina Corte ligger på toppen av San Luigi åsen over byen Dogliani i retning Monforte d´Alba. Med 6,5 hektar vinmark med gamle vinstokker lager Alessandro Barosi og hans kone Amalia Bataglia flotte viner på hovedsakelig Dolcetto, som er områdets hoveddrue ved siden av Nebbiolo og Barbera.
Mesteparten av vinstokkene ble plantet på 50- og 60 tallet og er grunnstammen i vinene. Tidlig på 2000-tallet ble det plantet 1,5 hektar med Nebbiolo og Barbera på egnede vinmarker med best mulig jordsmonn for disse druene.
Vingården ligger godt beskyttet, og her praktiseres biologisk mangfold for å oppnå naturlig balanse. Vinmarkene og kjellerarbeidet er økologisk sertifisert med delvis biodynamiske prinsipper. Stilen er kraftfull men med flott frukt og eleganse.
Karakteristikk
Briljant strågul. Kompleks frisk duft av sitrus, epler, mineraler, hvite blomster og saltaktige mineraler. Frisk, tørr og fruktig med god konsentrasjon tydelig steinfrukt, fast men kremet munnfølelse. Lang avslutning. Nydelig til fisk og mat fra havet, takler fjærkre veldig godt.
Jordmonn
Fra 10 år gamle stokker som ligger vestvendt på San Luigi åsen hvor jordsmonnet er kalkholdig og på tufa.
Område
Dogliani er en kommune og by som ligger i provinsen Cuneo, Piemonte, situert ca. 60 km fra sør vest for Torino. Kommunen Dogliani er det ledende området for produksjon av (Dolcetto di) Dogliani, men området er også spesielt kjent for Barolo produksjon. Jordsmonnet er hovedsakelig preget av kalkholdig leire med mye mergel. Mange av Dolcetto vinstokkene til Sandro er svært gamle ettersom vinmarkene ble plantet mellom 1940 og 1950, Barbera og Nebbiolo, samt Nascetta og Freisa er yngre stokker.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, avstilket og presset før gjæring i 850 liter terrakotta amfora, hvor ca 7% består av hele bær som lå med vinen til mars. Modnet 10 mnd i amfora og 2 mnd i flaske. Tappet uten filtrering.