Om produsenten
Azienda Agricola Cascina Corte ligger på toppen av San Luigi åsen over byen Dogliani i retning Monforte d´Alba. Med 6,5 hektar vinmark med gamle vinstokker lager Alessandro Barosi og hans kone Amalia Bataglia flotte viner på hovedsakelig Dolcetto, som er områdets hoveddrue ved siden av Nebbiolo og Barbera.
Mesteparten av vinstokkene ble plantet på 50- og 60 tallet og er grunnstammen i vinene. Tidlig på 2000-tallet ble det plantet 1,5 hektar med Nebbiolo og Barbera på egnede vinmarker med best mulig jordsmonn for disse druene.
Vingården ligger godt beskyttet, og her praktiseres biologisk mangfold for å oppnå naturlig balanse. Vinmarkene og kjellerarbeidet er økologisk sertifisert med delvis biodynamiske prinsipper. Stilen er kraftfull men med flott frukt og eleganse.
Karakteristikk
Vinen har dyp rødlilla farge. Flotte aroma av røde og mørke bær som kirsebær, bjørnebær og solbær. På smak er vinen middels fyldig med fin fasthet fra modne druetanniner. I munnen har den frisk syrlighet og smak av røde og mørke bær med innslag av fiol og kastanjer. Lang ettersmak. Prøv til retter av lam, kalv, skogsfugl eller kanin. Vinen tåler fint smaksrike retter og er super også sammen med spekepølser, skinke og harde, ferske oster som parmesan. Super til god pizza og pasta! Nytes best ved rundt 15-16 grader. Vinen er drikkeklar, men vil utvikle seg positivt i 3-4 år etter årgang.
Jordmonn
Kalkstein, blå tufa og leire. Vinmarkene er mellom 40-70 år og ligger ca 480 moh. med sør østlig eksponering på toppen av San Luigi åsen, regnet som den beste delen av Dogliani.
Område
Dogliani er en kommune og by som ligger i provinsen Cuneo, Piemonte, situert ca. 60 km fra sør vest for Torino. Kommunen Dogliani er det ledende området for produksjon av (Dolcetto di) Dogliani, men området er også spesielt kjent for Barolo produksjon. Jordsmonnet er hovedsakelig preget av kalkholdig leire med mye mergel. Mange av Dolcetto vinstokkene til Sandro er svært gamle ettersom vinmarkene ble plantet mellom 1940 og 1950, Barbera og Nebbiolo, samt Nascetta og Freisa er yngre stokker.
Produksjonsmetode
Fra 40-70 år gamle stokker. Håndhøsting, spontan gjæring i tank, 10 md. lagring i tank. tappet uten filtrering. Sertifisert økologisk.