Rødvin

Cappellano Barolo Otin Fiorin Pie Rupestris Nebbiolo

Floral duft med innslag av jordbær, nøtter og lær. Sammensatt og kompleks med uhyre dyp og elegant frukt, en vibrerende nerve og lang balansert utgang med heftige men modne tanniner.

Italy

Vinmonopolet 1 090,00 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Rose, fiol, tjære og trøffel. Lang og kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 15%
  • Syre 0.61 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2647287
  • Vinmonopolnr9065101
  • LuktMiddels dyp rød.
  • SmakRose, fiol, tjære og trøffel. Lang og kompleks.
  • FargeRik og åpen, lyse og mørke bær, florale elementer.
  • ProdusentCappellano
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Piemonte
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cappellano

Om produsenten

Dott. G. Cappellano ble grunnlagt i 1870 og ble tidlig kjent for sin Barolo Chinato. ”Dottore” Giuseppe Cappellano var farmasøyt og tilskrives oppfinnelsen av Barolo Chinato, som er Barolo blandet med brennevin og maserert med kinabark, urter, krydder og sukker.

Teobaldo, eller Baldo, som han ble kalt, var en foregangsmann i Piemonte og er den som har lagt grunnaget for vinhuset slik det fremstår i dag. Han kjøpte tre hektar vinmark i den berømte Gabuttimarken i Serrlaunga. Han var tidlig ute med å forkaste sprøytemidler og kunstgjødsel og jobbet svært tradisjonelt i kjelleren på tross av at mange moderne teknikker gjorde seg gjeldende i området. Baldos brennende engasjement og lidenskap gjorde at han fjernet vinmarksnavnet «Gabutti» på sine etiketter i en protest da vinmarken ble utvidet. I stedet oppførte han navnet Otin Fiorin - som betyr Fioranos hage - en ære tilegnet mannen som i alle år jobbet i Cappellanos del av Gabutti. (Dersom du leser det med liten skrift på siden av etiketten vil du likevel kunne lese at druene kommer fra marken Gabutti

Cappellano har ca. 5 hektar, der mesteparten er Gabutti fra Serrelunga og 1 hektar i nabolandsbyen Novello. Det produseres Barbera og Barolo Rupestris-Nebioli fra marker som ble plantet på 40-tallet og Barolo Pie Franco-Michet som dyrkes frem på upodede vinstokker.

Teobaldo døde i februar 2009 og eiendommen drives i dag videre av sønnen Augusto som helt siden 2003 har vært med i bedriften på fulltid. Augusto fortsetter sin fars arbeid, men som Baldo selv sa fører hver ny generasjon med seg en større eller mindre revolusjon. Den største endringen er nok at nå gjæres vinene utelukkende på enten større eikeliggere eller sementtanker fra 2010, mot en blanding av sement og stål fra tidligere årganger.

Karakteristikk

Floral duft med innslag av jordbær, nøtter og lær. Sammensatt og kompleks med uhyre dyp og elegant frukt, en vibrerende nerve og lang balansert utgang med heftige men modne tanniner.

Jordmonn

Fra enkeltmarken Gabutti i Serralunga.Pie Rupestris Nebioli stammer fra stokker plantet på 1940 og -50 tallet, men som da står på amerikanske rotstokker. Likevel er dette da vin fra veldig gamle vinstokker, som gir lav avling med høy konsentrasjon og tydelig mineralitet. Nebioli henspeiler da på flertallsbeteglesen for flere typer Nebbiolo kloner (hovedsaklig tre hovedarter som er mest brukt michet, lampia og rose, selv om det er identifisert ca 40 forskjellige kloner)

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra upodede stokker, avstilket før spontangjæring med lang klassisk (passiv) skallkontakt i slavonske fat, modning i store fat i ca 3,5 år. Minimal produksjon.

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.