Om produsenten
Ca n´Estruc BI er Anna Marti sitt særegne naturvinprosjekt startet i 2014 i et hjørnet av farens vineri Ca n´Estruc i landsbyen Esparreguera rett ved Barcelona.
Med druer fra gamle stokker fra Montserrat fjellene håndlager hun vin i mikrokvanta fra 66-1200 flasker av den enkelte cuvee der i stor grad vinifiseres og modnes i betontanker, små amfora og demijohns.
Anna jobber etter biodynamiske prinsipper, 100% manuelt og vinene tilsettes ingenting. Anna er sterkt inspirert av sin gode venn og forbilde Tom Lubbe fra Matassa, hvor han søkt og fått inspirasjon.
Karakteristikk
Briljant lyserød, lett sløret på farge. Aromatisk og kompleks duft av bringebær, norske jordbær, sitrus, fersken, blomster, ferske druer. Fin mineralitet. I munnen er den frisk, tørr og fruktig med god munnfølelse og konsentrasjon. Nydelig matvin til lysere kjøttyper, vegetar og spekemat.
Jordmonn
Fra eiendommen som ligger på 165 moh på grus og leire ved foten av Montserrat fjellene. Fra frittstående en vaso stokker som er dyrket etter biodynamiske prinsipper.
Område
Laderas de Montserrat, Esparreguera ligger i Catalonia rett utenfor Barcelona. Ca n´Estruc sine marker ligger rett ved vineriet, mens Ca n´Estruc BIs kommer fra både eiendommen og gamle vinmarker plassert mer i høyden på en del av Montserrat fjellkjeden.
Produksjonsmetode
Håndhøstet 17. august, 70% av druene direkte helklase presset, 30 % avstilket, spontan samgjæring i 1500 liters ståltank, 5 md på bunnfallet i tank. Tappet ufiltrert. 2054 flasker produsert.
Druetyper
Garnatxa 70%
, Muscat of Alexandria 30%