Om produsenten
Ca n´Estruc BI er Anna Marti sitt særegne naturvinprosjekt startet i 2014 i et hjørnet av farens vineri Ca n´Estruc i landsbyen Esparreguera rett ved Barcelona.
Med druer fra gamle stokker fra Montserrat fjellene håndlager hun vin i mikrokvanta fra 66-1200 flasker av den enkelte cuvee der i stor grad vinifiseres og modnes i betontanker, små amfora og demijohns.
Anna jobber etter biodynamiske prinsipper, 100% manuelt og vinene tilsettes ingenting. Anna er sterkt inspirert av sin gode venn og forbilde Tom Lubbe fra Matassa, hvor han søkt og fått inspirasjon.
Karakteristikk
Lys sløret gyllengul med flott duft av sitrus, syltet sitrus, hvite blomster og steinfrukt. Frisk, fast og flott i munnen med super fruktighet av sitrus, blomster grønne mandler og med lang mineralsk ettersmak. Nydelig vin til det meste fra havet, gjerne uten de tyngste sausene. Super til spekemat og faste oster. Drikk nå eller la ligge 7 år på langs.
Jordmonn
Fra en enkeltvinmark på 270 moh på grus og rød leire ved foten av Montserrat fjellene. Fra frittstående en vaso stokker som er 59 år gamle og er dyrket etter biodynamiske prisnsipper.
Område
Laderas de Montserrat, Esparreguera ligger i Catalonia rett utenfpr Barcelona. Ca n´Estruc sine marker ligger rett ved vineriet, mens Ca n´Estruc BIs hovedsakelig kommer fra gamle vinmarker plassert mer i høyden på en del av Montserrat fjellkjeden.
Produksjonsmetode
Håndhøstet i 15 kg kurver, presset før noen timer med skallkontakt og spontangjæret i betongtanker. Her modner vinen også i ca 1 år. Ingen filtrering eller tilsetninger før tapping. 1500 flasker produsert.