Om produsenten
Ca n´Estruc BI er Anna Marti sitt særegne naturvinprosjekt startet i 2014 i et hjørnet av farens vineri Ca n´Estruc i landsbyen Esparreguera rett ved Barcelona.
Med druer fra gamle stokker fra Montserrat fjellene håndlager hun vin i mikrokvanta fra 66-1200 flasker av den enkelte cuvee der i stor grad vinifiseres og modnes i betontanker, små amfora og demijohns.
Anna jobber etter biodynamiske prinsipper, 100% manuelt og vinene tilsettes ingenting. Anna er sterkt inspirert av sin gode venn og forbilde Tom Lubbe fra Matassa, hvor han søkt og fått inspirasjon.
Karakteristikk
Briljant strågul, lett sløret på farge med fine bobler. Halvt aromatisk og frisk duft av moden sitrus, fersken, blomster, ferske druer. Fin mineralitet under frukten. I munnen er den frisk, tørr og fruktig med god munnfølelse og konsentrasjon. Flotte små bobler. Nydelig som aperitiff men også matvin til fisk, skalldyr, vegetar og spekemat
Jordmonn
Fra eiendommen som ligger på 165 moh på grus og leire ved foten av Montserrat fjellene. Fra frittstående en vaso stokker som er dyrket etter biodynamiske prisnsipper.
Område
Laderas de Montserrat, Esparreguera ligger i Catalonia rett utenfor Barcelona. Ca n´Estruc sine marker ligger rett ved vineriet, mens Ca n´Estruc BIs kommer fra både eiendommen og gamle vinmarker plassert mer i høyden på en del av Montserrat fjellkjeden
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra eiendommen, 80% av druene direkte presset (helklase presset), 20 % avstilket, starter spontangjæring i ståltank, før vinen tappes på flaske for ferdiggjæring, min 6 md på bunnfallet. Degorgert i Februar 2022 - 396 flasker produsert
Druetyper
Grenache Blanc 80%
, Muscat of Alexandria 20%