Om produsenten
Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».
Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.
Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.
Karakteristikk
Flott briljant strågul. Duft av moden sitrus, kalkmineraler, hint av smør og havsalter, kledelig og diskre fatkrydder. Svært kompleks og lang. Nydelig til at av sjømat, prøv til spekemat og lyse kjøttretter. Tåler fint 5 år fra årgang, trolig lenger.
Jordmonn
Fra opptil 40 år gamle stokker på kalkholdig jordsmonn i Charnay.
Område
Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra 40 år gamle stokker, avstilket, presset, spontangjæret i fat, modnet på bunnfall i 8 md. Tappet uten filtrering
Druetyper
Chardonnay 100%