Produsent
Bisol Desiderio & figli
Om produsenten
Bisol Desiderio et Figli en av de eldste vinproduserende familiene fra Veneto, med historie tilbake til midten av 1500- tallet.
I dag drives vinhuset av brødrene Antonio og Eliseo sammen med deres respektive sønner: Gianluca og Desiderio, Claudio og Alberto. Familien har 125 hektar med vinmark innenfor DOC grensene i Valdobbiadene og Treviso fordelt på 35 godt plasserte vinmarker. Flaggskipet er hele 3 hektar vinmark i de berømte Cartizze markene
Bisol Desiderio regnes som en av de aller beste produsentene av Prosecco DOC. De jobber med en overbevisning om at god Prosecco DOC blir til i vinmarken.
Karakteristikk
Jeio Prosecco har en frisk og fruktig smak med leskende syrlighet. Den lukter og smaker av hvite fruktblomster, grønne epler og hvite fersken. Den har delikate små bobler og er i en lettdrikkelig stil. Passer godt som aperitiff eller til lettere retter av lyst kjøtt, salter og grønnsaker og blandet mat som tapas og smørgåsbord.
Jordmonn
Jordsmonnet består hovedsakelig av kalkholdig leire over marin Sandstein. Vinmarkene ligger på ca 250 meters høyde i bratte åssider med sydvendt eksponering.
Område
DOC Prosecco og DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene ligger i Veneto og Friuli i det nordøstlige Italia. Klimaet og jordsmonnet varierer mye i dette store området og de beste vinmarkene ligger innenfor DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene, Flotte vinmarker finnes også i de høyereliggende områdene i Veneto og Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italia. Her produseres mesteparten av den musserende vinen i Italia.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer. Langsom gjæring i lukkede tanker (Charmat metoden) før tapping og degorgering.