Om produsenten
Avignonesi har sitt navn etter familien som grunnla vinhuset. Gjennom årelang forskning og en konstant søken etter å få frem et ekte og ærlig uttrykk for Montepulciano-terroiret, har vinhuset nå sin plass blant Toscanas mest velrenommerte produsenter.
I 2009 ble Avignonesi kjøpt av Virginie Saverys. Siden overtagelsen har hun jobbet med å introdusere økologisk jordbruk i vinmarkene og tilsvarende prinsipper i produksjonen. Gjennom henne har hele vinhuset fått en ny giv og energi. De jobber nå etter en filosofi hvor de gjennom vinene ønsker å få frem det unike jordsmonnet og energien fra området.
Vinene har sitt særpreg fra terroiret og årgangenes variasjon. De har klart å lage sin egen, tydelige stil samtidig som de lar de ulike årgangenes subtile variasjoner i aroma, smak og karakter komme tydelig frem.
Virginie har som mål å konvertere hele eiendommen til biodynamisk drift og for hver årgang å lagre bedre viner som smaker bedre og som er sunnere for kundene og som gjennom dette bedre for fremtidige generasjoner.
Karakteristikk
Strågul farge med grønnaktige refleksjoner. En dynamisk og dyp vin, med toner av lime blomst, grapefrukt, noe lett tropisk med spennende nyanser av honning og flint. Munnen er frisk, fyldig og kremet med sitron, salvie og hylleblomst. Mineralsk avslutning med integrert fat. Prøv til fisk og skalldyr, kylling og anndet lyst kjøtt.
Jordmonn
Denne vinmarken ble plantet i 2003. Vinrankene er guyot-trent i en høyde av 300 meter over havet og vokser med en tetthet på 3579 planter/hektar med nordvestlig orientering. Jordsmonnet er rikt på leire og kalk.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, helklasepressing før spontan alkoholgjæring via pied de cuve. Modning minst 5 måneder på fint bunnfall i en miks av brukte franske eikefat, terrakotta-amforaer og rustfritt stål.
Druetyper
Chardonnay 95%
, Petit Manseng 5%