Produsent
Dom. Charles Audoin
Om produsenten
Domaine Charles Audoin er en liten familieeiendom på 14 hektar som ligger i landsbyen Marsannay helt nord i Côte de Nuits, Burgund.
Familien har drevet eiendommen i fem generasjoner og har tappet egen siden i 1972. Domaine Audoin eier hovedsakelig vinmark i Marsannay, men har også noe marker i Gevrey-Chambertin, Fixin og Pommard.
Cyril Audoin (1978), som er utdannet ønolog, har laget vin siden han var 15 år gammel, har løftet eiendommen opp i toppsjiktet i Burgund. Cyril lager "naturlige" viner med spontangjæring som verken filtreres eller klarnes. Stilen er generelt kraftig med sterkt jordsmonnspreg, med saftig kjølig frukt og meget god lagringsevne. Cyril er ingen stor tilhenger av eikepregede viner og bruker maksimalt 20 prosent nye eik for sine viner.
Karakteristikk
En meget flott og svært ungdommelig Marsannay med mørke og klokkerene Pinot toner. Kirsebær, blomster og kalkmineraler sammen med stor friskhet og fin struktur, gjør dette til en ypperlig matvin. Vinstilen er likevel svært saftig og delikat og kan fint nytes allerede nå, helst etter lufting. Nytes til lyst og magert kjøtt, vilt og oster som brie og camembert. Kan lagres i 5-10 år uten problemer.
Jordmonn
Audoins Marsannay Les Favierers kommer fra en bitte liten parsell midt i appellasjonen rett bak landsbyen, helt sør i appellasjonen. Jordsmonnet er dominert av sandstein og leire med høyt mineralinnhold og med svært god drenering. Plotten gir lav avkastning og sørger for svært mineralske og relativt tøffe og strukturerte viner. Fransk landbrukspolitikk avgjør når vinmarken kan bli klassifisert som 1er Cru.
Område
Marsannay, er med sin beliggenhet rett sør for Dijon, ofte omtalt som inngangsporten til Cote de Nuits og Burgund. Marsannay dekker kommunene Chenôve, Marsannay-la-Côte og Couchey og er den er den eneste Burgund-landsbyen (Village) som produserer viner med alle tre fargene. Det er dyrket druer og laget vin her siden 700-taller. Vinmarkene strekker seg fra nord til sør langs de beste åssidene i høyder på 255 til 390 moh og jordsmonnet, avledet fra lag i midten av jura perioden, er svært variert i sammensetning. Pinot Noir er hovedruen med et areal på ca 200 ha, grønne druer er bare 42 h
Produksjonsmetode
Druene håndplukkes i 20 kg kasser, med påfølgende selektering, delvis avstilking (10-50% hele klaser) og forsiktig pressing i pneumatiske presse. Vinen spontangjærer i åpne ståltanker. Lagring i 12 mnd i klassiske piece på 228 liter, hvorav 20% er nye. Faten blendes og modner 6 mnd i ståltanker før vinen tappes ufiltrert.
Druetyper
Pinot Noir 100%