Produsent
Dom. Charles Audoin
Om produsenten
Domaine Charles Audoin er en liten familieeiendom på 14 hektar som ligger i landsbyen Marsannay helt nord i Côte de Nuits, Burgund.
Familien har drevet eiendommen i fem generasjoner og har tappet egen siden i 1972. Domaine Audoin eier hovedsakelig vinmark i Marsannay, men har også noe marker i Gevrey-Chambertin, Fixin og Pommard.
Cyril Audoin (1978), som er utdannet ønolog, har laget vin siden han var 15 år gammel, har løftet eiendommen opp i toppsjiktet i Burgund. Cyril lager "naturlige" viner med spontangjæring som verken filtreres eller klarnes. Stilen er generelt kraftig med sterkt jordsmonnspreg, med saftig kjølig frukt og meget god lagringsevne. Cyril er ingen stor tilhenger av eikepregede viner og bruker maksimalt 20 prosent nye eik for sine viner.
Karakteristikk
Delikat lys og mørk frukt i nesen med flott mineralkarakter. Flott dyp nese av røde og mørke bær, mineraler og hint av noe fat krydder. Saftig, men fast og flott bærpreget frukt med svært god struktur og meget god lengde. En vin som fint nytes i dag, men som likevel kan modnes 15-20 år.
Jordmonn
Clos du Roy er den nordligste av vinmarkene i Marsannay og derfor og nordligst i Burgund. Marken regnes kanskje som den beste i appellasjonen ligger ca 280 moh og er sørøstvendt. Kalkholdig jordsmonn med mergel, grus og leire med svært god drenering og flott eksponering. Audoin har 1,4 med Pinot Noir der og stokkene er over 50 år gamle.
Område
Marsannay, er med sin beliggenhet rett sør for Dijon, ofte omtalt som inngangsporten til Cote de Nuits og Burgund. Marsannay dekker kommunene Chenôve, Marsannay-la-Côte og Couchey og er den er den eneste Burgund-landsbyen (Village) som produserer viner med alle tre fargene. Det er dyrket druer og laget vin her siden 700-taller. Vinmarkene strekker seg fra nord til sør langs de beste åssidene i høyder på 255 til 390 moh og jordsmonnet, avledet fra lag i midten av jura perioden, er svært variert i sammensetning. Pinot Noir er hovedruen med et areal på ca 200 ha, grønne druer er bare 42 h
Produksjonsmetode
Druene håndplukkes i 20 kg kasser, med påfølgende selektering, delvis avstilking (10-50% hele klaser) og forsiktig pressing i pneumatiske presse. Vinen spontangjærer i åpne ståltanker. Lagring i 12 mnd i klassiske piece på 228 liter, hvorav 20% er nye. Faten blendes og modner 6 mnd i ståltanker før vinen tappes ufiltrert.
Druetyper
Pinot Noir 100%