Produsent
Dom. Charles Audoin
Om produsenten
Domaine Charles Audoin er en liten familieeiendom på 14 hektar som ligger i landsbyen Marsannay helt nord i Côte de Nuits, Burgund.
Familien har drevet eiendommen i fem generasjoner og har tappet egen siden i 1972. Domaine Audoin eier hovedsakelig vinmark i Marsannay, men har også noe marker i Gevrey-Chambertin, Fixin og Pommard.
Cyril Audoin (1978), som er utdannet ønolog, har laget vin siden han var 15 år gammel, har løftet eiendommen opp i toppsjiktet i Burgund. Cyril lager "naturlige" viner med spontangjæring som verken filtreres eller klarnes. Stilen er generelt kraftig med sterkt jordsmonnspreg, med saftig kjølig frukt og meget god lagringsevne. Cyril er ingen stor tilhenger av eikepregede viner og bruker maksimalt 20 prosent nye eik for sine viner.
Karakteristikk
Flott briljant strågul. Frisk, floral og fruktig nese med fint mineralpreg og hint av ferske urter og delikat fatpreg. Smaker som den lukter med fin intensitet og veldig frisk syre til Aligote å være. Særdeles bra konsentrasjon og stor lengde. Prøv til grønnskasbaserte retter, fisk, fjærkre og lyst kjøtt, drikk i dag eller opp til 5 år etter årgang.
Jordmonn
Fra fire ulike sørvendte parseller i Marsannay preget av kalkholdig leire. 60-90 år gamle stokker sørger for flott konsentrasjon og friskhet.
Område
Marsannay, er med sin beliggenhet rett sør for Dijon, ofte omtalt som inngangsporten til Cote de Nuits og Burgund. Marsannay dekker kommunene Chenôve, Marsannay-la-Côte og Couchey og er den er den eneste Burgund-landsbyen (Village) som produserer viner med alle tre fargene. Det er dyrket druer og laget vin her siden 700-taller. Vinmarkene strekker seg fra nord til sør langs de beste åssidene i høyder på 255 til 390 moh og jordsmonnet, avledet fra lag i midten av jura perioden, er svært variert i sammensetning. Pinot Noir er hovedruen med et areal på ca 200 ha, grønne druer er bare 42 h.
Produksjonsmetode
Fra gj. 60-90 år gml stokker. Håndhøstet, avstilket og presset før spontan gjæring i ståltanker og modning i brukte 500 liters brukte fat i 12 mnd.