Rødvin

Ampeleia

Dyp rød. Duft av røde og mørke bær, fioler og varme krydder. Frisk fruktighet mot kirsebær, moreller, skogsbær og middelhavsurter. Fyldig og fast med god struktur. Lang og kompleks ettersmak. Topp vin til lam, okse grillretter og med alder vilt. Kan lagres i opp mot 10-12 år fra årgang.

Italy

Vinmonopolet 479,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Kraftig, fruktig, god struktur. Lang og kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cabernet Franc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 4.8 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2899904
  • Vinmonopolnr828401
  • LuktMørk rød.
  • SmakKraftig, fruktig, god struktur. Lang og kompleks.
  • FargeMørke og røde bær, floral og krydder.
  • ProdusentAmpeleia
  • Årgang*2015
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Ampeleia

Om produsenten

Ampeleia, som er avledet av det greske ordet for vinstokk, er et prosjekt som ble startet av Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann.

I dag består Ampeleia av 40 hektar vinmark spredt utover en rekke forskjellige vinmarker og parseller med store individuelle forskjeller både med tanke på jordsmonn og høydemeter over havet (fra 200-600 moh.). Vinmarkene er beplantet med typiske middelhavsdruer som en gang i tiden var plantet her.

Druetypene inkluderer selvfølgelig Sangiovese, men også Grenache, Carignan, Mourvedre, Alicante Bouschet, Marselan, Cabernet Franc og Merlot, hvor de siste ble beplantet på 60 tallet.

I 2009 begynte konvertering til biodynamisk landbruk, for en del Ampeleia di Sopra, resten av eiendommen dyrkes økologisk og fra og med 2015 årgangen biodynamisk.

Karakteristikk

Dyp rød. Duft av røde og mørke bær, fioler og varme krydder. Frisk fruktighet mot kirsebær, moreller, skogsbær og middelhavsurter. Fyldig og fast med god struktur. Lang og kompleks ettersmak. Topp vin til lam, okse grillretter og med alder vilt. Kan lagres i opp mot 10-12 år fra årgang.

Jordmonn

Fra høyereliggende parseller i vinmarken La Rocca på 500 moh - her er det skifer, kalkstein og leire. Vinmarken ligger i et naturlig amfiteater og er omgitt av en mengde trær og skog.

Område

Ampeleia befinner seg i den øvre delen av Maremma bare 30 km fra Middelhavet. Hovedsakelig dyrkes det Sangiovese her og Maremma er også tilholdsstedet for mange såkalte super toscanere. Ampeleia representerer noe helt annet og lager naturlige viner fra middelhavsdruer som passer klimaet utmerket. Vinene til Ampeleia klassifiseres som IGT/IGP Costa Toscana.

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra høyereliggende vinmarker på 500 moh. og min. 25 år gamle stokker. 85 % avstilket, 15 % helklaser er presset, spontangjæret, før modning i betongtanker og store brukte fat på 5-6000 liter i tilsammen 12 mnd. og minimum 2 år i flaske.

Druetyper

Cabernet Franc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.