Rødvin

Altamente Pie Franco Monastrell

Mørk tett farge, men med fin tranparent blålilla kant og stor kjerne. Flott duft av mørke frukter og bær, blomster, ferske urter og kalkmineraler. Saftig fruktighet med stor fylde, god struktur og bra friskhet. Lang og flott ettersmak. Dette er en super vin til det meste som kan grilles, men vil fungere godt til lam, okse og svinekjøtt. Drikker flott i dag, men vil fint tåle 3 år fra årgang. Nyt den lett avkjølt.

Spain

Vinmonopolet 175,00 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fyldig med mørke og røde bær, krydder, fast og frisk.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Monastrell 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 5.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4322384
  • Vinmonopolnr2246901
  • LuktMørk og tett blårød.
  • SmakFyldig med mørke og røde bær, krydder, fast og frisk.
  • FargeSkogsbær, krydder og blomster.
  • ProdusentAltamente vinos
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Altamente vinos

Om produsenten

Altamente Vinos er det tredje og siste soloprosjektet med utspring fra trekløveret bak Azul y Garanza i Navarra. De er ustoppelige og energiske!

Altamente Vinos er et lite garasjevineri der Fernando Barrena og konen María Ángeles Conesa leier en økologisk sertifisert vinmark i Jumilla på hele 900 meters høyde.

Vinmarken Altamente ligger i Vallee Hoya de Torres, beliggende mellom de to fjellkejdene Sierra de la Cingla og Sierra de los Gavilanes i den nordøstlige delen av Jumilla. Her er jordsmonnet svært skrint, med svært kalkholdig jordsmonn, klimaet tøft og vinstokkene upodede og plantet som frittstående busker, såkalt en vaso / gobelet. Vinmarken inneholder en mengde ulike planter, urter og mandel- og oliventrær og strekker seg fra nord mot sør og gir grunnlag for konsentrerte frisk og fruktige monastrelldruer.

Første årgang ble produsert i 2014.

Karakteristikk

Mørk tett farge, men med fin tranparent blålilla kant og stor kjerne. Flott duft av mørke frukter og bær, blomster, ferske urter og kalkmineraler. Saftig fruktighet med stor fylde, god struktur og bra friskhet. Lang og flott ettersmak. Dette er en super vin til det meste som kan grilles, men vil fungere godt til lam, okse og svinekjøtt. Drikker flott i dag, men vil fint tåle 3 år fra årgang. Nyt den lett avkjølt.

Jordmonn

Fra upodede stokker på 900 moh fra vinmarken Altamente. Stokkene er beplantet som frittstående busker og her råder kalk, sand og stein grunnen. Klimaet er tørt og tidvis svært varmt men med enorme forskjeller mellom natt og dag.

Område

Jumilla ligger i den sørøstlige delen av Spania i fylket Murcia på vei opp til de spanske høyslettene og er preget av et svært varmt og tørt innenlandsklima. Markene ligger på 500-1100 moh. Monastrell druen er den dominerende sorten, selv om det og dyrkes noe Garnacha, Petit Verdot, Syrah og Merlot. Hvitvin lages hovedsakelig av Macabeo og Airen.

Produsjonsmetode

Fra økologisk dyrkede druer og på upodede stokker. Håndhøstet, avtilket og presset. Spontangjæret og modnet i stål- og betongtanker. Tappet uten filtrering.

Druetyper

Monastrell 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.