Hvitvin

A.A. Badenhorst White Blend

Kompleks og parfymert nese med sitrusfrukt. I munnen har den en klar, syrlig steinfrukttone med en flott struktur, mineralitet og lengde. Prøv sammen med retter av hvit fisk, skalldyr eller lyst kjøtt. Gi gjerne vinen ett kort opphold på karaffel før servering.

South Africa

Vinmonopolet 369,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, rik sitrusfrukt, mineraler, fast. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chenin Blanc 25% , Grenache Blanc 15% , Grenache Gris 16% , Roussanne 15% , Viognier 5%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 6.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr4131207
  • Vinmonopolnr1695901
  • LuktGyllengul.
  • SmakFrisk, rik sitrusfrukt, mineraler, fast. Lang.
  • FargeIntens sitrus, blomster, mineraler, te. Kompleks.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt South Africa
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Kompleks og parfymert nese med sitrusfrukt. I munnen har den en klar, syrlig steinfrukttone med en flott struktur, mineralitet og lengde. Prøv sammen med retter av hvit fisk, skalldyr eller lyst kjøtt. Gi gjerne vinen ett kort opphold på karaffel før servering.

Jordmonn

Selekterte druer fra forskjellige parseller i Swartland. Alle druene er dyrket på granittholdig jordsmonn.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Håndhøstete druer presses som hele klaser og spontangjæres i 5-600 liters brukte fat. Videre modning på samme fat i rundt 13mnd og deretter i betong i 6-8mnd før tapping.

Druetyper

Chenin Blanc 25% , Grenache Blanc 15% , Grenache Gris 16% , Roussanne 15% , Viognier 5%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.