Produsent
A.A. Badenhorst Family Wines
Om produsenten
A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.
Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå hele 180 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.
Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.
Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.
Karakteristikk
Kompleks og parfymert nese med sitrusfrukt. I munnen har den en klar, syrlig steinfrukttone med en flott struktur, mineralitet og lengde. Prøv sammen med retter av hvit fisk, skalldyr eller lyst kjøtt. Gi gjerne vinen ett kort opphold på karaffel før servering.
Jordmonn
Selekterte druer fra forskjellige parseller i Swartland. Alle druene er dyrket på granittholdig jordsmonn.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.
Produksjonsmetode
Håndhøstede druer, hele klaser presse og mosten spontangjæres i 1200 -3000 liters foudre. Videre modning på samme fat i rundt 10 mnd. Deretter blending rett i betongtank, modning 6-8 mnd før tapping.
Druetyper
Chenin Blanc 25%
, Grenache Blanc 15%
, Grenache Gris 16%
, Roussanne 15%
, Viognier 5%