Domaine Mosse er med sine økologiske og biodynamiske prinsipper prakteksempler på at vinene blir til der vinstokkene vokser og er en referanaseprodusent for ærlig vin produsert i Loire. Vinene er fruktige og likevel faste, florlette men med topp struktur og fylde og ikke minst svært drikke- og matvennlige. Stilen er klokkeren med flott frukt, duft og smak av sitrus, hvite blomster og mineraler.

Før Agnes og René Mosse slo seg ned i landsbyen Saint Lambert du Lattay i Anjou for å lage vin i 1999, drev de en superpopulær vinbar i Tours. Baren var et samlingspunkt for mange vinprodusenter som inspirerte og ikke minst oppfordret paret til å lage sine egne viner. Med utrettelig energi og stort pågangsmot gjennomførte paret både vitikultur- og ønologistudier før de reiste rundt og fikk erfaring hos produsenter i Loire og Burgund.
Den daglige driften er videreført til sønnene Sebastian og Joseph og Domaine Mosse har nå rundt 16 hektar med vinmarker i Anjou, Savenniers og Coteaux du Layon. De dyrker først og fremst Anjous førstedrue chenin blanc, men har også noen hektar med cabernet franc og sauvignon i tillegg til noe gamay, grolleau noir, grolleau gris og chardonnay. Alle vinmarkene ligger innen 1 km omkrets fra kjelleren.

Alle nyplantinger skjer ved bruk prinsippet selection massale for å sikre best mulig druemateriale tilpasset det fantastiske skiferholdige jordsmonnet og det kjølige klimaet. I tillegg til å lage vin av egne druer, kjøper de druer fra økologisk sertifiserte vinvenner og med disse lager de spennende cuveer hovedsakelig som Vin de France.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.