Om produsenten
Gabrielskloof ble stiftet utenfor Bot Rivier i 2001 av sør-afrikaneren Bernhard Heyns. I dag driftes eiendommen av datteren til Bernhard og mannen Peter-Allan Finlayson, som er ansvarlig for vinene. Peter-Allan er også personen bak svært anerkjente Crystallum Wines. Vinene hos Gabrielskloof har hatt et stort kvalitetsløft siden 2016 da Peter-Allan overtok, og bruk av eikefat nye og unødvendige tilsetningsstoffer har blitt fjernet.
Gabrielskloof er i dag blant annet medlem av WWF sitt jordbruksprogram hvor de forplikter seg til biologisk mangfoldig jordbrukspraksis, bevarer naturområdene sine og forbedrer vann- & energieffektiviteten kontinuerlig. Vineriet er også sertifisert sosialt etisk ansvarlig.
Gabriëlskloof ligger Botrivier-dalen mellom to fjellkjeder; Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør. Gården ligger 15 km fra Atlanterhavet i luftlinje, og markene drar nytte av den konstante avkjølende maritime brisen. Totalt er det beplantet 12 druesorter på eiendommen på en rekke jordsmonn. Fra de høyest liggende og mest vindfulle blokkene rundt selve vingården dyrkes Sauvignon Blanc til de steinete, lavest girende vinstokkene i den nordvendte skråningen som gir vår Syrah på skifer og sandstein.
Karakteristikk
Flott gulfarge med ett gyldent slør. Duft av flint, solbær og appelsin med en god munnfølelse og strukturert avslutning. Gi gjerne vinen ett kort opphold i karaffel, og prøv sammen med retter av lyst kjøtt, skalldyr eller fisk.
Jordmonn
Semillon fra vinmark i Franschhoek plantet i 1982.Sauvignon blanc fra Bot River plantet i 2003 på Table Mountain Sandstone (en av 9 varianter av komprimert granitt) og Bokkeveld Shale (en variant av skifer).
Område
W.O Western Cape dekker store deler av det vinproduserende området rundt Cape Town. Forskjellene er store, og kvalitet avhenger av vinmarkens lokasjon, vinbondens arbeid og vinprodusentens valg underveis.
Produksjonsmetode
Modnet 10 måneder på gamle fat.
Druetyper
Sauvignon Blanc 50%
, Sémillon 50%