Rødvin

Zenitude Vent d Anges Carignan

Ungdommelig dyp mørkerød. Særedele tiltalende nese av møre og røde bær, blomster, ferske urter og underliggende mineralitet. Frisk fruktig og fast i munnen med flott tanninstruktur, masser av frukt og stor lengde. Nyt til det meste av lam, okse og svinekjøtt. Nydelig til grønnsaksretter og gode gryter. Flott til god spekemat og faste oster på super måte.

France

Vinmonopolet 339,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og fruktig. Lang og kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Carignan 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5422738
  • Vinmonopolnr11417001
  • LuktMørk rød.
  • SmakFrisk og fruktig. Lang og kompleks.
  • FargeDyp fruktighet med mørke bær, blomster og mineraler.
  • ProdusentMas Zenitude
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Mas Zenitude

Om produsenten

Mas Zenitude ligger St. Jean de Fos, i åsene sørøst for Montpeyroux, rett nord for Gignac og (nord)vest for Montpellier.

Fra 8 hektar med vinmarker lager Erik Gabrielsson og kona Frances Garcia uimotståelige delikate og naturlige viner fra gamle vinstokker, for det meste dyrket på kalkholdig jord med mengder av kalkstein og grus.

Stilen er fruktdreven med minimal ekstraksjon og gjæring og modning i betong, ståltanker og terracotta krukker/amfora.

Erik Gabrielsson er svensk og tok over Mas Zenitude i 2006 og har siden den gang kun jobbet etter økologiske og biodynamiske prinsipper. Selv om vinmarkene ligger innfor AOC Languedoc og sub-appellasjon Terrasses du Larzac har Erik valgt å ikke klassifisere vinene sine da appellasjonskravene krever en annen druesammensetning enn den han selv ønsker.

Karakteristikk

Ungdommelig dyp mørkerød. Særedele tiltalende nese av møre og røde bær, blomster, ferske urter og underliggende mineralitet. Frisk fruktig og fast i munnen med flott tanninstruktur, masser av frukt og stor lengde. Nyt til det meste av lam, okse og svinekjøtt. Nydelig til grønnsaksretter og gode gryter. Flott til god spekemat og faste oster på super måte.

Jordmonn

Fra en enkeltvinmark med over 105 år gamle Carignan stokker plantet som bush vines/gobelet. Svært flott jordsmonn på kalkholdig jord, leire og større kalksteiner.

Område

Området har historie tilbake til romerne som slo seg ned her og plantet en rekke vinmarker. Jordsmonnet er ofte svært kalkholdig med mye stein og grus. Vinmarkene ligger mellom 50-300 moh, og Zenitudes på rundt 200-250 moh. Dessverre er Terrasses du Larzac appellasjonen kun for rødvin og da basert på minimum bruk av en mix minst to druer (min. 60 % Syrah, Grenache og/eller Mourvèdre). Endrueviner er ikke tillatt, derfor har Erik valgt å lage VdF .

Produsjonsmetode

Fra over 100 år gamle stokker, spontangjæret og modnet i terrakotta.

Druetyper

Carignan 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.