Rødvin

Zaccagnini Casauria Montepulciano d'Abruzzo Riserva

Vinen har dyp rødlilla farge. Tralcetto Riserva dufter av mørke skogsbær, solmodne bjørnebær og moreller, fiol og noe krydder. Flott, rik og saftig munnfølelse med bærpreget frukt, god fylde og lang frisk og fast ettersmak. Dette er en fruktig og smaksrik vin som går godt sammen med de fleste kjøttretter av lam, okse og svin, gjerne grillet. Prøv den også til faste smaksrike oster. Serveres best ved rundt 15-17°C. Dette er en vin som drikker fint i dag men som kan lagres inntil 5 år. Riserva dal Tralcetto ble førstegang laget fra og med 2009 årgangen etter initiativ fra norske vinentusiaster og den alltid engasjerte vinmaker Concezio Marulli. Kun et fat produseres årlig med ca. 6600 flasker som resultat.

Italy

Vinmonopolet 229,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Litt utviklet og fatpreget, innslag av mørke bær og tørket frukt, fast og tørr ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Montepulciano %
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker 3,6 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2782175
  • Vinmonopol117601
  • LuktDyp rød.
  • SmakLitt utviklet og fatpreget, innslag av mørke bær og tørket frukt, fast og tørr ettersmak.
  • FargeAroma med preg av modne mørke bær, tørket frukt og trekrydder.
  • ProdusentZaccagnini
  • Årgang*2015
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Abruzzo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Zaccagnini

Om produsenten

Cantina Zaccagnini ble grunnlagt av Marcello Zaccagnini i 1978. Den hardtarbeidende gründeren startet med en liten vinmark med montepulcianodruer og produserte sine første viner i et hjemmesnekret skur.

I dag er eiendommen på mer enn 150 hektar der vinmarkene ligger på et høydedrag ved landsbyen Bolognano. I tillegg lager de vin på langtidsleide vinmarker.Concenzio Marulli er husets vinmaker og gjennom forskning på druenes utvikling gjennom vekstsesongen, planter mellom vinrankene, eksperimentell vinifikasjon og hvordan ulike fat påvirker vinen, har han funnet oppskriften på særpregede og fruktige viner med minimalt av inngripen. Parallelt har Marcello investert i det nyeste av teknologi. Tilsammen gjør dette at huset i dag lager autentiske viner av høy kvalitet, noe som også har gitt Zaccagnini ry som en av regionens ledende produsenter.

Vinhuset holder til i hjertet av Abruzzo og som om en av regionens hjørnestensbedrifter er Marcello opptatt av å ta vare på nærmiljøet. For å sikre bærekraftig forvaltning av jorden har de i mange år gjort forsøk med økologisk drift på et utvalg av vinmarkene og er i dag en av de største produsentene av økologisk vin til det norske markedet.”Il Vino dal Tralcetto” eller ”Pinnevinen”, om du vil, er prdousentens mest kjente varemerke og finnes i hvitvinsvariant på den lokale druesorten Pecorino, som Rosevin, og som rødvin i to varianter, den klassiske og en riservautgave fra en enkeltvinmark. I tillegg produseres det flere ulike varianter både hvite og rødviner, samt spennende søte passitoviner der druene tørker på vaiere i vinmarkene.

Karakteristikk

Vinen har dyp rødlilla farge. Tralcetto Riserva dufter av mørke skogsbær, solmodne bjørnebær og moreller, fiol og noe krydder. Flott, rik og saftig munnfølelse med bærpreget frukt, god fylde og lang frisk og fast ettersmak. Dette er en fruktig og smaksrik vin som går godt sammen med de fleste kjøttretter av lam, okse og svin, gjerne grillet. Prøv den også til faste smaksrike oster. Serveres best ved rundt 15-17°C. Dette er en vin som drikker fint i dag men som kan lagres inntil 5 år. Riserva dal Tralcetto ble førstegang laget fra og med 2009 årgangen etter initiativ fra norske vinentusiaster og den alltid engasjerte vinmaker Concezio Marulli. Kun et fat produseres årlig med ca. 6600 flasker som resultat.

Jordmonn

Vinmarken San Clemente ligger i Pozzo distriktet beliggende på rundt 250 m.o.h. med sørvendt eksponering. Jordsmonnet består hovedsakelig av kalkholdig leire. Selve Casauria området er en av fem små geografiske sub-soner som fremheves pga høyere kvalitet. DOC reglementet setter også høyere krav til avkastning, alkohol og forlenget modning.

Område

Kjernen i vinhusets er 150 hektar vinmark som omslutter vineriet i Bolognano, Abruzzo. Se for deg Italia som et ben og på kneets bakside, kun få kilometer inn i landet, like ved byen Pescara, finner du Cantina Zaccagnini. Det er middelhavsklima i området skapt av Adriaterhavet bare noen kilometer østover. Svale vinder fra Appenninene til vest gir nedkjøling gjennom en varm sommer.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer fra vinmarken San Clemente. Spontangjæret på store brukte fat, modnet på 5000 liters fat i over 36mnd først og deretter 18mnd til på flaske.

Druetyper

Montepulciano %

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.