Rødvin

Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo dal Tralcetto 37,5cl

Vinen har mørk rødlilla farge og dufter av mørke skogsbær, sombjørnebær og moreller, fiol og noe krydder. Flott, saftig munnfølelse med bærpreget frukt, god fylde og lang frisk og fast ettersmak. Dette er en fruktig og smaksrik vin som går godt sammen med de fleste kjøttretter av lam, okse og svin samt til pizza og kraftige pastaretter. Prøv den også til smaksrike oster. Serveres best ved rundt 16-18 grader.

Italy

Vinmonopolet 99,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Svinekjøtt
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig med god fasthet, preg av mørke bær, grønne urter, litt lakris og krydder, frisk ettersmak.
  • Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Montepulciano %
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.56 g/l
  • Sukker 5,9 g/l
  • Volumn 37.5cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4439337
  • Vinmonopolnr4513002
  • LuktMørk blårød.
  • SmakSaftig med god fasthet, preg av mørke bær, grønne urter, litt lakris og krydder, frisk ettersmak.
  • FargeUng og bærpreget med innslag av morell, lakris og urter, hint av fiol og trekrydder.
  • ProdusentZaccagnini
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Abruzzo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSyntetisk kork
  • UtvalgBasisutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Zaccagnini

Om produsenten

Cantina Zaccagnini ble grunnlagt av Marcello Zaccagnini i 1978. Den hardtarbeidende gründeren startet med en liten vinmark med montepulcianodruer og produserte sine første viner i et hjemmesnekret skur.

I dag er eiendommen på mer enn 150 hektar der vinmarkene ligger på et høydedrag ved landsbyen Bolognano. I tillegg lager de vin på langtidsleide vinmarker.Concenzio Marulli er husets vinmaker og gjennom forskning på druenes utvikling gjennom vekstsesongen, planter mellom vinrankene, eksperimentell vinifikasjon og hvordan ulike fat påvirker vinen, har han funnet oppskriften på særpregede og fruktige viner med minimalt av inngripen. Parallelt har Marcello investert i det nyeste av teknologi. Tilsammen gjør dette at huset i dag lager autentiske viner av høy kvalitet, noe som også har gitt Zaccagnini ry som en av regionens ledende produsenter.

Vinhuset holder til i hjertet av Abruzzo og som om en av regionens hjørnestensbedrifter er Marcello opptatt av å ta vare på nærmiljøet. For å sikre bærekraftig forvaltning av jorden har de i mange år gjort forsøk med økologisk drift på et utvalg av vinmarkene og er i dag en av de største produsentene av økologisk vin til det norske markedet.”Il Vino dal Tralcetto” eller ”Pinnevinen”, om du vil, er prdousentens mest kjente varemerke og finnes i hvitvinsvariant på den lokale druesorten Pecorino, som Rosevin, og som rødvin i to varianter, den klassiske og en riservautgave fra en enkeltvinmark. I tillegg produseres det flere ulike varianter både hvite og rødviner, samt spennende søte passitoviner der druene tørker på vaiere i vinmarkene.

Karakteristikk

Vinen har mørk rødlilla farge og dufter av mørke skogsbær, sombjørnebær og moreller, fiol og noe krydder. Flott, saftig munnfølelse med bærpreget frukt, god fylde og lang frisk og fast ettersmak. Dette er en fruktig og smaksrik vin som går godt sammen med de fleste kjøttretter av lam, okse og svin samt til pizza og kraftige pastaretter. Prøv den også til smaksrike oster. Serveres best ved rundt 16-18 grader.

Jordmonn

Vinmarkene ligger ca 200 m.o.h. Jordsmonnet består hovedsakelig av grus og jord med sandholdig leire.

Område

Kjernen i vinhusets er 150 hektar vinmark som omslutter vineriet i Bolognano, Abruzzo. Se for deg Italia som et ben og på kneets bakside, like ved byen Pescara, finner du Cantina Zaccagnini. Det er middelhavsklima i området skapt av Adriaterhavet bare noen kilometer østover. Svale vinder fra Appenninene til vest gir nedkjøling gjennom en varm sommer.

Produsjonsmetode

Håndhøstet druer presses forsiktig for temperatur kontrollert gjæring i rustfrie ståltanker. Deretter modning i 4mnd før tapping.

Druetyper

Montepulciano %

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.