Rødvin

Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo (magnum)

Vinen har mørk rødlilla farge og dufter av mørke skogsbær, sombjørnebær og moreller, fiol og noe krydder. Flott, saftig munnfølelse med bærpreget frukt, god fylde og lang frisk og fast ettersmak. Dette er en fruktig og smaksrik vin som går godt sammen med de fleste kjøttretter av lam, okse og svin samt til pizza og kraftige pastaretter. Prøv den også til smaksrike oster. Serveres best ved rundt 16-18 grader.

Italy

Vinmonopolet 379,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Svinekjøtt
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Bløt, hint av sødme. Preg av mørke bær og urter, hint av fat og vanilje.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Montepulciano %
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.59 g/l
  • Sukker 4 g/l
  • Volumn 150cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4629580
  • Vinmonopol4761905
  • LuktDyp blårød.
  • SmakBløt, hint av sødme. Preg av mørke bær og urter, hint av fat og vanilje.
  • FargeAroma preget av modne mørke bær, litt urter, røyk og vanilje, hint av fat.
  • ProdusentZaccagnini
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Abruzzo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSyntetisk kork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Zaccagnini

Om produsenten

Cantina Zaccagnini ble grunnlagt av Marcello Zaccagnini i 1978. Den hardtarbeidende gründeren startet med en liten vinmark med montepulcianodruer og produserte sine første viner i et hjemmesnekret skur.

I dag er eiendommen på mer enn 150 hektar der vinmarkene ligger på et høydedrag ved landsbyen Bolognano. I tillegg lager de vin på langtidsleide vinmarker.Concenzio Marulli er husets vinmaker og gjennom forskning på druenes utvikling gjennom vekstsesongen, planter mellom vinrankene, eksperimentell vinifikasjon og hvordan ulike fat påvirker vinen, har han funnet oppskriften på særpregede og fruktige viner med minimalt av inngripen. Parallelt har Marcello investert i det nyeste av teknologi. Tilsammen gjør dette at huset i dag lager autentiske viner av høy kvalitet, noe som også har gitt Zaccagnini ry som en av regionens ledende produsenter.

Vinhuset holder til i hjertet av Abruzzo og som om en av regionens hjørnestensbedrifter er Marcello opptatt av å ta vare på nærmiljøet. For å sikre bærekraftig forvaltning av jorden har de i mange år gjort forsøk med økologisk drift på et utvalg av vinmarkene og er i dag en av de største produsentene av økologisk vin til det norske markedet.”Il Vino dal Tralcetto” eller ”Pinnevinen”, om du vil, er prdousentens mest kjente varemerke og finnes i hvitvinsvariant på den lokale druesorten Pecorino, som Rosevin, og som rødvin i to varianter, den klassiske og en riservautgave fra en enkeltvinmark. I tillegg produseres det flere ulike varianter både hvite og rødviner, samt spennende søte passitoviner der druene tørker på vaiere i vinmarkene.

Karakteristikk

Vinen har mørk rødlilla farge og dufter av mørke skogsbær, sombjørnebær og moreller, fiol og noe krydder. Flott, saftig munnfølelse med bærpreget frukt, god fylde og lang frisk og fast ettersmak. Dette er en fruktig og smaksrik vin som går godt sammen med de fleste kjøttretter av lam, okse og svin samt til pizza og kraftige pastaretter. Prøv den også til smaksrike oster. Serveres best ved rundt 16-18 grader.

Jordmonn

Vinmarkene ligger ca 200 m.o.h. Jordsmonnet er fruktbart og består hovedsakelig av grus og jord med sandholdig leire.

Område

Kjernen i vinhusets er 150 hektar vinmark som omslutter vineriet i Bolognano, Abruzzo. Se for deg Italia som et ben og på kneets bakside, like ved byen Pescara, finner du Cantina Zaccagnini. Det er middelhavsklima i området skapt av Adriaterhavet bare noen kilometer østover. Svale vinder fra Appenninene til vest gir nedkjøling gjennom en varm sommer.

Produksjonsmetode

Håndhøstet druer presses forsiktig for temperatur kontrollert gjæring i rustfrie ståltanker. Deretter modning i 4mnd før tapping.

Druetyper

Montepulciano %

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.