Produsent
Warramate Wines
Om produsenten
Warramate Wines er en liten uavhengig produsent i Victoria’s Yarra Valley. Gården ble etablert i 1970 på en spektakulær nordvendt skråning med utsikt over den sentrale Yarra-dalen. Etter et omfattende søk i hele Victoria fant Jack og June Church Dr. Bailey Carrodus fra Yarra Yering. Han holdt til rett i nærheten og de forstod at Warramate var deres drømmested. Her plantet de Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir og Chardonnay som i dag produserer viner med særpreg, dybde og intensitet fra sine manuelt arbeidede og ikke-irrigerte vinstokker. Sønnen David Church overtok ansvaret for vingården og vinproduksjonen fra foreldrene sine i 2000 og doblet antall hektar. På jakt etter en bedre balanse i livet solgte David eiendommen til Yarra Yering-eierne i 2011. I dag er det den fantastiske vinmakeren Sarah Crowe (Australian Winemaker of the Year i 2017) som lager prisvinnende viner for både Warramate og Yarra Yering.
Karakteristikk
Lys burgunderrød. Aromatisk duft av røde og mørke bær, kirsebær og bringebær, pent fatpreg. Kompleks. Saftig og fruktig munnfølelse, fyldig og frisk frukt av kirsebær og bringebær, fint fatpreg. Svært god lengde. Sofistikert pinot som passer til lyst kjøtt, lam og kalv. Tåler fint 5 år med positiv utvikling etter årgang.
Jordmonn
Fra 2 hektar uirrigert vinmark beliggende i skråninger på 160-180 moh i Yarra Valley. Plantene er 21 år gamle og utelukkende MV6 klone. Vokser på kalkholdig silt og leire med mindre soleksponering.
Område
Warramate Vineyards ligger nord vest en times kjøring fra Melbourne sentrum og har vært en pioneer siden starten på 70-tallet. I dag er det Sarah Crowe som driver både dette huset og Yarra Yearing.
Fun Fact "Mother Vine 6" klonen ble først plantet i Hunter Valley av James Busby som en avlegger fra Clos Vougeot. Ble sluppet av CSIRO som MV6 på 1970 tallet. Har spredd seg som den mest beplantede PN klonen og gjør seg nok aller best i kjølig klima.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, kun delvis avstilket, delvis hele klaser, før en mengde små batcher spontangjærer i tank og fat. Modnet i fat hvorav 20% er nye i 10 md. Tappet ufiltrert.
Druetyper
Pinot Noir 100%