Produsent
Viñedos Verticales
Om produsenten
Rett ved middelhavet i området Axarquía i landsbyen Moclinejo, rett øst for Malaga by ligger Vinedos Verticales. Her dyrker de tradisjonelle druer fra bratte, nærmest vertikale vinmarker på skiferjordsmonn i den salte brisen fra Middelhavet. Det hele ble startet i 2015 med tredje generasjon vinbonde Juan Muñoz og vinmakeren Vicente Inat, som sammen med lokale krefter realiserte drømmen å lage uforsterkede tørre og søte viner fra lokale druer på spektakulære vinmarker. Druene kommer fra ulike plotter på nesten 8 hektar vinmarker, mange av de svært gamle, fra skråninger på mellom 40-60 grader. Vinmarksarbeidet drives derfor tradisjonelt med esler og i pakt og respekt med naturen. I kjelleren spontangjæres vinene og modnes i ståltanker, betong og 100 år gamle fat.
Karakteristikk
Briljant gyllen. Kompleks duft av druer, syltet sitrus, fersken, hvite blomster og mineraler. I munnen er den søt og middels fyldig med enorm friskhet. Svært fruktig og kompleks med svært lang balansert avslutning. Flott søtvin som passer fruktdesserter og sorbet. prøv til faste gjerne salte oster som moden manchego.
Jordmonn
Muscat fra vinmarken Viña de Reyes i Lo Torres som består av rød fyllitt (skiferholdig). Fra høyereliggende vinmarker på minst 700 moh og over 130 år gamle stokker beliggende mot havet med nordlig eksponering.
Område
DO Malaga og DO Sierras de Malaga er to to ulike appellasjoner i Andalucia i den sørøstlige delen av Spania. I dag er det ca 1000 hektar beplantet vinmark som ligger mellom 300-900 moh. DO Malaga er forbeholdt forsterket vin på mellom 15-22% alkohol eller naturlig søtvin laget på tørkede/senhøstede druer. DO Sierras de Malaga ble formalisert i 2001 og er for tørre uforsterkede viner. Mest beplantet er Pedro Ximénez (lokalt Pero Ximen) og Moscatel de Alejandría med andre lokale og internasjonale innslag.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra 130 år gml stokker, soltørket i ca 18 dager, spontangjæret i ståltanker, gjæring stoppet ved ønsket alkohol- og sødmegrad med nedkjøling. Modnet på bunnfall i tank i tre måneder.219 g/l sukker - 7,4 g/l syre
Druetyper
Muscat of Alexandria 100%