Om produsenten
The Liberator er prosjektet til MW Richard Kelley fra England. Fra 1995 til 2002 bodde Rick "The Cape Crusader" i Cape Town, og fikk et dypt innblikk i den sørafrikanske vinindustrien.
Han så et stort potensiale i de flotte vinmarkene, og kvaliteten på druene som ble produsert. Dessverre ble mye av disse druene overprodusert eller vinen ble tilsatt unødvendige tilsetningsstoffer for en uniformering av smak til de store vineriene. Rick ble derfor The Cape Liberator - mannen som frigjorde potensielt gode parseller og vintanker før de havnet i klørne til kooperativene.
Karakteristikk
En vin med flott rødfarge og lilla kant. Den dufter av moden blåbær, solbær, rød -& mørk frukt, fiol, noe krydder og pepper. I munnen er den veldig ren, med flott leskende fruktighet og med modne tanniner. Prøv til det meste av rødt kjøtt, gjerne vilt og gryter.
Jordmonn
Fra granittholdig jordsmonn fra sørøst-vendte vinmarker i Bottelary Hills i Stellenbosch.
Område
Stellenbosch befinner seg kun noen mil øst for Cape Town, og er et område med store klimatiske forskjeller.I sør rundt Somerset West er påvirkningen fra havet stort, og man har en konstant avkjølende bris i vinmarkene. Jordsmonnet her er relativt skrint, og her trives i utgangspunktet hvitvinsdruer og de lettere rødvinsdruene som pinot noir og gamay best, men med gode vinmarker og kloke hoder kan man også spennende varianter fra kraftigere druer. Øvrige Stellenbosch er betydelig varmere, og har mer fertilt jordsmonn. Her får man gjerne viner med mer farge og høyere alkohol.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, 85% avstilket og presset før spontangjæring i ståltanker. 15% hele klaser for friskhet og spice. Modning i ståltanker, betong og store foudre i ca 12 mnd før tapping.