Om produsenten
Rico Nuevo Viticoltores er Sierra de Gredos områdets nye store stjerne. Rico-Nuevo ble etablert i 2018 av den unge vindyrkeren Juan Andrés Martín Pérez, kjent som Juanan. Han er femte generasjon i en familie som alltid har dyrket sine Sierra de Gredos-marker på en tradisjonell måte, og han er stolt over å produsere ferske, friske og svært mineralske landsby-, enkeltmarks- og parsellviner. Noen er markene rundt byen Burgohondo (Ávila) er pre-phylloxera med over 120 år gamle stokker, mens gjennomsnittsalderen ligger over 75 år, noe som gir en naturlig høy intensitet og konsentrasjon. 12 hektar vinmark ligger alle i den nordlige delen i Valle del Alto Alberche og er fordelt på 40 ulike plotter beplantet med Garnacha og Albillo Real. Det følges økologiske prinsipper og vineriet er i konversjon mot sertifisering. I kjelleren spontagjæres all vin og modner enten i ståltanker, stående amfora eller større brukte fat. Vinene verken klares eller filtreres for et mest genuint uttrykk.
Karakteristikk
Middels dyp rød farge. Duft av jordbær og bringebær med hint av pepper og urter. I munnen er vinen frisk og saftig, preget av garnachas innsmigrende rødbærsfrukt. Høyden og det ekstremt mineralrike skifer og granitt terroiret gir også vinen struktur og et lett tannisk bitt i avslutningen. Prøv til lam, okse og kalv.
Jordmonn
Denne vinen kommer fra et utvalg vinmarker rundt Valle del Alto Alberche. Dette er min 60 år gamle gamle vinstokker plantet på høytliggende granittholdig jordsmonn. Det dyrkes etter økologiske prinsipper.
Område
Sierre de Gredos er blant de mest omtalte "nye" områdene i Spania, Cebreros er en del av dette området, som først i 2019 fikk status som DO, et område som omslutter 35 kommuner i en høyde av 800 til 1200 meter.
To daler, ett fjell. Cebreros-vinene kommer fra skråningene av Sierra de Gredos, en mot nord mot Alberche-elvedalen og en mot Tiétar-dalen i sør. Dette området beliggende i Ávila er fylt med historie, karakter og granitt, og gir de gamle vinstokkene som dyrkes i jordsmonnet en umiskjennelig, mineralsk karakter. Høytliggende marker med kontinentalt middelhavsklima, ekstremt og snørik om vinteren, varmt og tørt om sommeren.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra gamle buskvinstokker, såkalt albarello, direkte presset, delvis gjæret med 30% hele klaser i ståltanker. Modnet på bunnfall i 7 mnd , tappet uten klaring og filtrering.