Produsent
Champagne Rémi Leroy
Om produsenten
Rémi Leroy vokste opp i en druedyrkende familie Meurville, en liten landsby i Côte des Bar. Tidligere ble alle druer fra de 9 hektaerene familien eide vidersolgt.
Ettter ønoligisudier og opphold i Bordeaux tok Remi over eiendommen i 2008 og han gjorde umiddelbart store endringer med hvordan gården ble drevet. Remi har lagt om til bærekraftig landbruk samtidig som han nå lager Champagne av en tredjedel av druene.
Omtrent 70 % av stokkene er Pinot Noir og litt over 20 % består av Chardonnay i tillegg dyrker de en liten andel av Pinot Meunier og Pinot Planc. Jordsmonnet består hovedsakelig av en blanding av kalkholdig leire klassifisert som Kimmeridge og Portland kalk fra den senere Jura perioden.
I kjelleren jobber han med lav intervensjon med forsiktig pressing og modning av mosten på lees. Alle mosten går gjennom både spontan alkoholgjæring og malolaktisk gjæring i en kombinasjon av stål og fat. Ingen filtrering før lang modning på lees i flaske med lav dosage.
Karakteristikk
Flott strågul med rosaskjær. Delikate små bobler. Ren Pinot Noir som gir duft av røde hagebær, norske røde epler og blomster med pent autolysepreg og kllkmineraler. I munnen er vinen strukturert med behagelige små bobler og lang fruktig og mineralsk ettersmak. Nytes som apertiff, til skalldyr, løyrom og rene delikate matretter uten for mye sterke krydder. Tåler mange år i en god kjeller.
Jordmonn
Fra omtrent 30-35 år gamle stokker rundt Meurville på Kimmeridge og Portland kalk. Vinmarken ligger i slakke skråninger på ca 220 moh.
Område
Cotes de Bar i Aube ligger 120 km øst for Marne og skiller seg godt fra den sentrale delen av champagne både mht. klimaet som er varmere og et jordsmonn som ligner mer på det man finner i Chablis. Jordsmonnet stammer fra Jura perioden og her er jordsmonnet betegnet som portland – eller kimmeridge kalk. Cotes de Bar anses i dag som en av de mest spennende regionene for «terroir» champagne og har etter hvert fått den velfortjente statusen de så lenge har strebet etter.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, spontan alkoholfermentering av de ulike parsellene, ca 30 % er gjæret og modnet i fat, resten i ståltank, gjennomgått malolaktisk gjæring før tapping på flaske, 42 mnd på lees i flaske før degorgering og ingen tilsatt dosage.
Druetyper
Pinot Noir 100%