Produsent
Domaine de l’Amandier (Martin Texier)
Om produsenten
Martin Texier er Eric Texiers sønn og som sin far har han gått sine egne veier. Etter endt økonomiutdannelse fant han ut at vinen var veien. Ved å reise for å jobbe med musikk (han er en renomert DJ) og vin endte han i 2014 opp i Ouveze dalen i det sørlige Nord Rhone, hvor han i dag har 5 hektar vinmark.
I tillegg til sitt eget domaine - har han forpaktet farens vinmarker siden 2017. Martin lager vin fra ulike plotter med hovedsakelig Syrah, Grenache samt noe Cinsault plantet på gneiss, mergel, kaklkstein, leire og skifer i tillegg til 2 hektar med Muscat og Chasselas.
Stilene er delikat, saftig og fruktig men med et solid terroir-preg. Alle vinene er laget på gamle teknikker og minimal sulfittbruk. En ny stjerne reiser seg i Brezeme!
Karakteristikk
Strågul med fine bobler. Svært fott og ganske aromatisk nese med duft av druer, blomster og pepperaktige mineraler. Frisk fruktig og helt tørr vin men med et tydelig sødmefullt fruktanslag. Flotte bobler klær den saftige frukten. Nyt som aperitif, eller til spekemat, pai, grønnsaksretter og lettere gryter.
Jordmonn
Fra 2 hektar vinmark med kalkholdig leire med quartz, gneiss på toppen av granitt stein.
Produsjonsmetode
Håndhøstet før druene ble direkte presset. Nesten hele fermentasjon ble fullført i ståltanker før tapping i November med 15-20 gram restsukker for å fullføre andregangsgjæring i flaske.
Druetyper
Chasselas 50%
, Muscat (Moscatel, Moscato) 50%