Om produsenten
Marramiero er en vin og olivenolje produsent med tradisjoner som går tilbake til tidlig 1900-tallet. I løpet av de siste 40 årene har de vokst både i størrelse og kvalitet og vurderes som en av Abruzzos ti beste produsenter. Gjennom å jobbe både tradisjonelt og med ny teknologi får de frem både stedstypiske og terretoriale viner med stor finesse. De har et sterkt miljøfokus som gjenspeiles i dyrking av blant annet oliventrær, blomster og andre buskevekster for å få opp det biologiske mangfoldet, i tillegg til dyrehold. Bruk av kjemikalier er særdeles lavt og her brukes heller egenprodusert ozon for å unngå råte. Fornybar energi blir produsert på gården, samt rensing og gjenbruk av vann er naturlig del av deres virke.
Kjernen av Marramieros ligger i Sant’Andrea eiendommen i kommunen Rosciano på rundt 300 moh, i tillegg har de ytterligere to eiendommer her hhv Milano og Tratturo som ligger på 200 moh og får rikelig med sol. Rosciano ligger i Pescara provinsen rett sør vest for byen med samme navn. Til sist har de også en eiendom i Ofena lenger vest inni landet i L'Aquila Provinsen. Tilsammen utgjør disse fire eiendommene ca 60 hektar fordelt på Montepulciano,Trebbiano, Pecorino, Chardonnay, Pinot Noir og litt av den gamle sorten Maiolica.
Karakteristikk
Lys sbriljant strågul farge. Frisk og behagelig nese mot sitrus, fersken, snev av grønne epler. Frisk lett og delikat i munnen med pecorinos klassiske fine fedme og lett behagelige bitterhet. Flott vin til fis, skalldyr og lyse kjøttretter. Drikkes best tre til fire år etter årgang.
Jordmonn
Fra Milano eiendommen i Rosciano, Pescara provinsen. Her er det seks hektar med Pecorino som vokser ved siden av en stor olivelund og skog. Kalkholdig leire med sydvendt eksponering. Stokkene er ca 17 år gamle.
Produksjonsmetode
Delvis håndhøstet, delvis maskinelt. Sortert før avstilking og pressing. Gjæret i ståltanker, modnet på bunnfall i fire måneder.