Produsent
Domaine de l’Amandier (Martin Texier)
Om produsenten
Martin Texier er Eric Texiers sønn og som sin far har han gått sine egne veier. Etter endt økonomiutdannelse fant han ut at vinen var veien. Ved å reise for å jobbe med musikk (han er en renomert DJ) og vin endte han i 2014 opp i Ouveze dalen i det sørlige Nord Rhone, hvor han i dag har 5 hektar vinmark.
I tillegg til sitt eget domaine - har han forpaktet farens vinmarker siden 2017. Martin lager vin fra ulike plotter med hovedsakelig Syrah, Grenache samt noe Cinsault plantet på gneiss, mergel, kaklkstein, leire og skifer i tillegg til 2 hektar med Muscat og Chasselas.
Stilene er delikat, saftig og fruktig men med et solid terroir-preg. Alle vinene er laget på gamle teknikker og minimal sulfittbruk. En ny stjerne reiser seg i Brezeme!
Karakteristikk
Svært dyp mørkerød farge. Flott fruktig nese av mørke og røde bær, blomster, hvit pepper, svarte oliven og kalkaktig mineralitet. Kompleks og svært saftig i munnen med flott frukt og lang frisk ettersmak. Nyt til det meste av rødt kjøtt. Med alder super til viltretter.
Jordmonn
Fra 30 år gamle stokker på karrig og steinete jordsmonn med kalkholdig leire, kalkstein og grus.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, gjæret på 50% helklase maceration carbonic og 50% avsilket. Etter 4 dager fottråkkes det, og etter 3 dager med ytterligere maserasjon gjennomføres det litt pigeage før forsiktig pressing. Etter denne prosessen ble vinen flyttet til sement tanker for ytterligere gjæring og modning. Vinen ble tappet ufiltrert i juni 2017.