Produsent
JC Wickens Wines
Om produsenten
Jasper Wickens er en bereist og svært erfaren vinmaker som har jobbet i California, hos Adi Badenhorst, Terroir al Limit i Priorat og hos Tom Lubbes Matassa i Roussillon.
Sammen med kona Franzeska tok de over restaurerte familens gamle gård og kjeller, Waterval Farm, som kom i stand med hjelp fra blant annet Adi i 2019. På eiendommen som ligger rett rett nord for Paardeberg i Siebritskloof dalen dyrkes det i all hovedsak lokale druesorter med hovedvekt på Chenin Blanc og Semillon.
De eldste stokkene er gamle bush vines fra 1960 tallet, samtidig som det plantes nye stokker hvert år. Jasper og Franzeska jobber etter naturlige vinmaker prinsipper.
Karakteristikk
Lys briljant gyllengul. Frisk stil med sitrus, steinfrukt og mineraler. Kompleks og flott nese. Smaker friskt med delikat bunnfallsfedme, sitrus, steinfrukt og konsentrasjon. Lang ettersmak. Prøv til fisk og skalldyr, fjærkre og lyse kjøttyper.
Jordmonn
Fra granittholdig jordsmonn ved Paardeberg i åssider. Stokkenee er 40 år gamle eller eldre.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra 40 år gml. stokker, forsiktig helklasepresset, spontangjæring i brukte franske fat, modning 10 md. på det grove bunnfall i brukte fat. tappet med minimal filtrering.
Druetyper
Chenin Blanc 100%