Om produsenten
Az. Agricola Graci drives av den energiske Alberto Aiello Graci.
Fra sitt hjem og vineri i Passopisciaro i provinsen Castiglione di Sicilia tryller Alberto frem klassiske og svært flotte viner på de lokale druene Carricante og Catarrato for de hvite vinene og Nerello Mascalese for rose og røde viner.
I dag består eiendommen av tre vinmarker hvor hovedandelen ligger på 600-660 moh i vinmarken Arcuria, som er plantet med 15,5 hektar Nerello Mascalese og 1,5 hektar Caricante og Cataratto. Graci har også en liten 1,5 hektar parsell på upodede stokker på over 1000-1100 meter som heter Contrada Barbabecchi. Fra 2014 vil han lage vin fra marken Contrada Feudo di Mezzi på 600 moh.
Graci er visepresident for konsorsioet på Etna og er en aktiv bidragsyter for at Etna skal gå tilbake til sine røtter som en av Italias fremste vinområder.
Karakteristikk
Transparent mørkerød. Transparent og elegant aroma preget av blomster, kirsebær og jordbær, hint av engsyre og mineraler. Svært frisk, kompleks og fast vin med topp frukt og mange detaljer. Svært lang, delikat og kompleks rødvin. Prøv til det meste av rødt kjøtt og vilt.Kun 750 flasker produsert.
Jordmonn
En spesiell vinmark beliggende på vulkansk jordsmonn fra upodede 120 år gamle stokker på 1000 moh. i Solicchiata. Vinmarken ligger for høyt til å bli klassifisert som DOC Etna Rosso og er derfor "kun" DOC Sicilia.
Område
Az. Agricola Graci drives av den energiske Alberto Aiello Graci. Fra sitt hjem og vineri i Passopisciaro i provinsen Castiglione di Sicilia tryller Alberto frem klassiske og svært flotte viner på de lokale druene Carricante og Catarrato for de hvite vinene og Nerello Mascalese for rose og røde viner. I dag består eiendommen av tre vinmarker hvor hovedandelen ligger på 600-660 moh i vinmarken Arcuria, som er plantet med 15,5 hektar Nerello Mascalese og 1,5 hektar Caricante og Cataratto. Graci har også en liten 1,5 hektar parsell på upodede stokker på over 1000-1100 meter som heter Contrada Barbabecchi. Fra 2014 vil han lage vin fra marken Contrada Feudo di Mezzi på 600 moh. Graci er visepresident for konsorsioet på Etna og er en aktiv bidragsyter for at Etna skal gå tilbake til sine røtter som en av Italias fremste vinområder.
Produksjonsmetode
Fra en upodet enkeltmark med over 100 år gamle stokker. Håndhøstet, spontanfermentert i store brukte fat, 25 dg med skallkontakt, modnet 2 år i slavonsk eik og et år i flakse. Minimal produksjon på 750 flasker!
Druetyper
Nerello Mascalese 97%
, Nerello Cappuccio 3%