Rødvin

Fonterenza Pettirosso

Flott dyp rødlilla. Intens, floral og delikat duft av kirsebær, blåbær og bringebær. Saftig friskt anslag med flott syre nydelig rødbærsfruktighet, urter, kirsebær og kjernefrukt. Lang sitrende avslutning. Drikk til pizza, kraftigere pastaretter, kalv, spekemat, gryter og grønnsaksbaserte retter.

Italy

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og fruktig med god munnfølelse. Lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sangiovese 90% , Ciliegiolo 10%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.64 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5767173
  • Vinmonopolnr9928101
  • LuktDyp rød.
  • SmakFrisk og fruktig med god munnfølelse. Lang ettersmak.
  • FargeFrisk duft av kirsebær, moreller og blomster.
  • ProdusentFonterenza Soc. Agr.
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Fonterenza Soc. Agr.

Om produsenten

Fonterenza er vineriet som drives av tvillingsøstrene Margherita og Francesca Padovani.

Allerede med sin debutårgang av Brunello di Montalcino 2004 kom de to på stjernehimmelen i Montalcinokretser. Siden den gang har de hvert år befestet sin posisjon ved å lage fruktige men mineralske, rike men elegante og konsentrerte men samtidig lette viner av høy klasse.

Francesca og Margherita Padovanis første møte med Fonterenza var under innhøstingen i 1976 og for tvillingsøsterne var det naturlig å overta gården og vinmarksarealet.

De plantet sine første 3 hektar vinmarker i Montalcino i 1999, siden den gang har de utvidet til 4,5 hektar i Montalcino og i tillegg utvidet med noen hektar sørøstover mot Mont Amiata og vestover mot kysten. Siden starten har de jobbet etter økologiske og biodynamiske prinsipper både i vinmark og kjeller.

Karakteristikk

Flott dyp rødlilla. Intens, floral og delikat duft av kirsebær, blåbær og bringebær. Saftig friskt anslag med flott syre nydelig rødbærsfruktighet, urter, kirsebær og kjernefrukt. Lang sitrende avslutning. Drikk til pizza, kraftigere pastaretter, kalv, spekemat, gryter og grønnsaksbaserte retter.

Jordmonn

Vinmarken til denne vinen ligger i underkant av Mont Amiata og dermed på vulkansk jordsmonn. Stokkene er mellom 30 og 70 år og er dyrket økologisk av søstrene som leier denne. Kalkholdig leire, sand og skifer preger marken som ligger sør vestvendt.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, avvstilket og spontangjæret i ståltanker og betong med ca 15 dagers skallkontakt. Modnet 10 mnd på et stort fat, tanker av betong og stål. Tappet uten filtrering.

Druetyper

Sangiovese 90% , Ciliegiolo 10%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.