Rødvin

Fanny Sabre Monthelie Les Sous Roche

Svært lys briljant rød. Delikat nese med røde og mørke bær blomster og mineraler. Tydelig mineralsk med saftig munnfølelse, flott fruktighet mot jordbær med hint av frisk moreller, røde blomster og lang frisk avslutning. Super til fjærkre og lyst kjøtt som kalv, passer med noe modning til delikate viltretter.

France

Vinmonopolet 519,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 11/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fast, fruktig og konsentrert med preg av røde og mørke bær. God lengde
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5995170
  • Vinmonopol14068501
  • LuktDyp burgunderrød.
  • SmakFast, fruktig og konsentrert med preg av røde og mørke bær. God lengde
  • FargeDuft av kirsebær, bringebær, jordbær og blomster.
  • ProdusentFanny Sabre
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Fanny Sabre

Om produsenten

Fanny Sabre er på tross av sin unge alder blitt en oppsiktsvekkende respektert og kultaktig produsent i det patrialske Burgund.

Etter at Fannys far gikk bort i 2000 har hun og moren drevet familidomainet videre dog med hjelp fra blant annet Phillipe Pacalet.

I dag er det Fanny som styrer 100 % det 5 hektar store domainet fra sin nye kjeller i hjertet av Pommard. Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.

Alle vinmarkene er drevet etter naturlige / økologiske prinsipper og det samme kan man si om kjellerarbeidet. Fanny gjør så lite hun kan i kjelleren og bruker i dag 100 % hele klaser for sine røde viner og hun modner vinene i hovedsaklig 400 liters og for det meste brukte og delvis noen nye fat. Stilene er ytterst feminin og delikat og svært terroirdrevet.

Karakteristikk

Svært lys briljant rød. Delikat nese med røde og mørke bær blomster og mineraler. Tydelig mineralsk med saftig munnfølelse, flott fruktighet mot jordbær med hint av frisk moreller, røde blomster og lang frisk avslutning. Super til fjærkre og lyst kjøtt som kalv, passer med noe modning til delikate viltretter.

Jordmonn

Fra 50 år gamle stokker på kalkholdig leire med mergel og kalkstein. Flott eksponering og god drenering fra et område situert mellom Volnay, Meursault og Auxey Duresses.

Område

Monthélie ligger i Côte de Beaune og har hatt kommune appellasjon siden 1937. Det dyrkes hovedsaklig Pinot Noir, med noe Chardonnay som forøvrig har økt de siste årene spesielt i syd. Monthélie har 15 Premier Cru marker, konsentrert i øst mot Volnay. Ca 110 med røde druer (mest Pinot Noir) , hvorav 34.5 ha er Premier Cru, ca 18.1 ha med Chardonnay, der 2.1 ha er Premier Cru.

Produksjonsmetode

Fra ca 50 år gamle stokker. Håndhøstes, sorteres før pressing i pneumatiske presser, 4-5 dager kaldmaserasjon i tank før vinen spontangjærer brukte fat på både 500 og 228 liters, der de også modner i 14-16 mnd fat. Vinene tappes ufiltrert. Svovelmengden er fornuftig og hun tapper med ca 35 mg/l

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.