Om produsenten
Fanny Sabre er på tross av sin unge alder blitt en oppsiktsvekkende respektert og kultaktig produsent i det patrialske Burgund.
Etter at Fannys far gikk bort i 2000 har hun og moren drevet familidomainet videre dog med hjelp fra blant annet Phillipe Pacalet.
I dag er det Fanny som styrer 100 % det 5 hektar store domainet fra sin nye kjeller i hjertet av Pommard. Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.
Alle vinmarkene er drevet etter naturlige / økologiske prinsipper og det samme kan man si om kjellerarbeidet. Fanny gjør så lite hun kan i kjelleren og bruker i dag 100 % hele klaser for sine røde viner og hun modner vinene i hovedsaklig 400 liters og for det meste brukte og delvis noen nye fat. Stilene er ytterst feminin og delikat og svært terroirdrevet.
Karakteristikk
Ekstremt presis og delikat Beaune med sitrus, blomster, mineralerristede pinjekjerner på duft. Frisk og slank vin med masser av sitrusfruk, tydelig kalkmineralitet og lang delikat avslutning. Server til hummer og sjøkreps, stekte og posjerte fiskeretter gjerne med smørbaserte saus. Drikker godt i dag, kan lagres i 5 år fra årgang.
Jordmonn
Clos des Renardes er en 2 hektar fantastisk vinmark som ligger situert rett under skogsområdet i Beaune. 2016 var Fannys første årgang på Pinot Noir fra en vinmark hun tok over i 2015. Klassisk jordsmonn med med kalkholdig leire. Stokkene er fra 40-50 år gamle og ligger sørøst vendt midt i åsen. 2017 var hennes først årgang med Chardonnay.
Produksjonsmetode
Håndhøstede druer fra 40 år gamle stokker, presset og sponatngjæret i 500 liters fat, modnet 12 mnd på lees i brukte og 20 % nye fat.
Druetyper
Chardonnay 100%