Om produsenten
Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.
Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.
I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.
Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.
Karakteristikk
Svært spennende og annerledes Cotes du Rhone Blanc med lett oransje farge med flott duft av sitrus, blomster og steinmineraler. Delikat og frisk stil med heftig tekstur og lang, fruktig ettersmak. Dette er ikke en typisk oransje vin, men heller en hvitvin med litt tanninstruktur. En allsidig vin som passer godt til det meste av fisk og skalldyr, lyse kjøtt-typer, gjerne med friske urter. En vin som skal nytes lett avkjølt. Vil kunne lagre i 3-7 år.
Jordmonn
Detter er Marsanne fra selcetion massale marker plantet i 1940-tallet i landsbyen Saint-Julien en Saint-Alban, som ligger på den vestre siden av Rhone. Her er jordsmonnet ren granitt og kommer fra en parsell som heter L'Hôpital
Produsjonsmetode
Ulikt fra 2014 og 2015 som så 6 mnd med skallkontakt og modning i tinaja/amfora, så har den "bare" fått 4 mnd med skall og modning nesten 2 år i brukte fat. Tappet i november 2018.