Produsent
Enrico Serafino
Om produsenten
Enrico Serafino ble etablert i byen Canale, Roero i 1878 som det eldste vinhuset i regionen. De har i dag vinmarker i både Langhe-Roero og Monferrato og er regnet som en av de mest anerkjente og beste produsentene av Alta Langa Metodo Classico. I tillegg lager de klassiske stilleviner av Barbera og Nebbiolo, samt Gavi og Roero.
De eier i dag 25 hektar i Roero, Monferrato, Serralunga, Monforte og Castiglione Falletto. I tillegg leier de ytterligere 20 hektar på langtidskontrakter.
De siste årene har det kommet nye eiere inn som har gjort mange endringer for å heve kvaliteten. Stilen og produksjonen har et bein i både den moderne og tradisjonelle retningen der de kombinerer både spontangjæring i både stål og tradisjonelle eiketanker, modning i både store og mellomstore fat, men alltid veldig fokusert og fruktdrevet.
Karakteristikk
Mørk dyp lilla farge med flott klassisk nebbiolo nese preget av kirsebær, blomster, skogbunn og kastanjer. Frisk, rik og flott fruktighet med stor dybde flotte tanniner og lang saftig, men fast avslutning. Klassisk følge til det meste av rødt kjøtt, ragu, med alder vilt og selvfølgelig Parmesan.
Jordmonn
Fra to vinmarker i Roero området, hhv 10 og 15 år gamle stokker på kalkholdig jordsmonn med med høyt innhold av marine sedimenter, sand og leire, plantet med subtypen av Nebbiolo - Picotener som regnes som den glemte Nebbiolo varianten. Kun 6500 flasker produsert
Område
Picotener - den glemte nebbiolo. Picotener har trolig opprinnelse i Roere og/eller Aosta - en drue som gir små avkastninger og derfor trolig byttet ut. Enrico Serafino er den eneste produsenten som lager endruevin av denne typen og 2017 var første årgang. Picotener er mindre i størrelse og har høyere andel med polyfenoler en de andre variantene (Michet, Lampia, Rosé). Ofte er vinene fruktige, friske med et fint pepperpreg.
Produsjonsmetode
Håndhøste druer er selektert, avstilket og presset. Gjæret og modnet i store fat og ståltanker.