Produsent
Bisol Desiderio & figli
Om produsenten
Bisol Desiderio et Figli en av de eldste vinproduserende familiene fra Veneto, med historie tilbake til midten av 1500- tallet.
I dag drives vinhuset av brødrene Antonio og Eliseo sammen med deres respektive sønner: Gianluca og Desiderio, Claudio og Alberto. Familien har 125 hektar med vinmark innenfor DOC grensene i Valdobbiadene og Treviso fordelt på 35 godt plasserte vinmarker. Flaggskipet er hele 3 hektar vinmark i de berømte Cartizze markene
Bisol Desiderio regnes som en av de aller beste produsentene av Prosecco DOC. De jobber med en overbevisning om at god Prosecco DOC blir til i vinmarken.
Karakteristikk
Vinen har klar og briljant strågul farge med grønne reflekser. Små, fine bobler. Den dufter friskt av sitrus, sommerepler, fruktblomster og mineraler. I munnen er den tørr, frisk og med en kremet mousse. Smak av sitrus, eple, pære og mineraler. Server den som aperitif, til småtygg av kjøtt, sjømat eller ost og prøv den i klassikeren Bellini.
Jordmonn
Alle druene kommer fra sør og sørøstlig eksponerte vinmarker på 250 moh. Glera- og Pinot Bianco druene til denne vinen vokser i leirholdig jord over et dypere lag av marin sandstein kjent som "crede". Crede jordsmonnet er typisk for akkurat dette området og er gunstig for druene siden det gjør at plantene takler tørkeperioder med mye vind og hjelper dem med å bygge opp syre som gir friske viner, god aromakonsentrasjon og stor fruktighet.
Område
DOC Prosecco og DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene ligger i Veneto og Friuli i det nordøstlige Italia. Klimaet og jordsmonnet varierer mye i dette store området og de beste vinmarkene ligger innenfor DOCG Proscco di Conegliano Valdobbiadene, Flotte vinmarker finnes også i de høyereliggende områdene i Veneto og Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italia. Her produseres mesteparten av den musserende vinen i Italia.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer. Langsom gjæring i lukkede tanker (Charmat metoden) før tapping og degorgering.
Druetyper
Pinot Bianco 10%
, Glera 85%
, Verdiso 5%