Om produsenten
Gottardi familen har hatt tilhold i de vulkanske åsene i Breganze siden 1904 der de har drevet en fantastisk tradisjonell trattoria.
I 1999 realiserte tredje generasjon med Mirco og Gloria drømmen med å bli vinbønder ved å tilegne seg 12 hektar med hovedsakelig bortglemte vinmarker. Etter to års arbeid med å gjenoppbygge markene samt replanting ble de klare til sin første årgang i 2002. En ny moderne kjeller ble laget med mål om å lage viner etter tradisjonelle metoder. I dag er Contra Soarda sertifisert økologisk og de følger biodynamiske metoder.
Karakteristikk
Lys briljant strågul med flott duft av hvit steinfrukt, sitrus, sitrus skall og mineraler. Flott vekt og munnfølelse med tydelig mineralitet og lang saltaktig avslutning. Veldig flott fisk og skalldyrsvin, men som passer supert til god spekemat og semifaste oster.
Jordmonn
Vinmarkenen ligger i åssidene i Bassanodel Grappa på vulkansk jordsmonn på 150-300 moh med både nord og sørvendt eksponering. Jordsmonnet er vulkansk men med mye alluliviale sedimenter spesielt grus.
Område
Breganze DOC er en liten appellasjon situert rett nord for Vicenza i det nordlige Veneto, rett ved foten av Alpene. Vinmarkene ligger hovedsakelig på vulkansk jordsmonn og gir distinkte viner med høy friskhet og uttalt mineralitet. Bassano del Grappa hvor Contra Soarda ligger er siteurt på den østre siden. I dag er det kun 16 produsenter som er en del av konsorsiet.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, sortert og deretter forsiktig presset før vinen spontangjærer i ståltanker på relativt kjølig tempereatur over lang tid. Minimum 6 mnd på bunnfall i tank før tapping og 6 mnd i flaske før salg.